Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
33.0°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.1°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

Sandy Brigde E-processorer på Ebay

8 färska kärnor för 1400 dollar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Innan processorer släpps på marknaden så får tillverkare av moderkort alltid tillgång till ett antal exemplar så att de kan testa hur moderkort och andra komponenter fungerar. Ett par av de här testexemplaren brukar alltid dyka upp på diverse auktionssidor och vissa till och med innan processorerna har släppts.

Det hände tidigare med vissa Sandy Bridge-processorer och nu även med den kommande Sandy Bridge E-plattformen då en åttakärnig LGA2011-processor dykt upp till försäljning på Ebay.

Som vanligt när det gäller testexemplar så är den här processorn också märkt med "Intel Confidential". För att bestämma vilken processor det rör sig om finns dock ett serienummer som i det här fallet är Q19D. Processorn har som sagt 8 kärnor som körs vid 1,6 GHz och kommer med 20 MB L3-cache samt att den har stöd för HyperThreading, vilket ger totalt 16 trådar för operativsystemen att hantera.

Auktionen hos Ebay ligger på omkring 1400 dollar men hur den lyckliga vinnaren ska kunna köra processorn blir ett litet mysterium om man inte har väldigt bra källor och kan få tag på ett moderkort med X79-chipsetet i förhand.