Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
32.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Acer överger inte netbooks

Har fortfarande en plats på marknaden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är många som på senare tid yttrat frasen "netbooks are dead" efter det att tablets introducerades på marknaden under andra halvan av förra året. Det finns dock en del stora PC-tillverkare som hävdar att netbooks fortfarande har en plats på marknaden och ett av dem är Acer.

En talesman från Acer sade nyligen till bloggaren Elizabeth Woyke att reaktionen på netbooks är överdriven. Vi kanske inte kommer ha samma explosiva tillväxt i segmentet längre men priset av datormodellerna är fortfarande väldigt bra.

Woyke har också talat med Eric Ackerson, Acer Senior Product Manager and Brand Manager, som säger att tablets har påverkat försäljningen av netbooks men att företaget inte kommer dra sig ur segmentet. Ackerson tycker fortfarande det finns utrymme för netbooks både på den amerikanska marknaden och utomlands.

John Karabian, även han en Product Manager hos Acer, påpekade också att prestandan i netbooks börjar närma sig den av vanliga bärbara datorer trots att kostnaden är mycket lägre. Det ligger också en del i det uttalandet och även om Intels Atom-processorer fortfarande är ganska svaga så har AMDs Fusion-plattform imponerat på många med en bra mix av x86-prestanda kopplad med integrerad Radeon-grafik.