Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
44.8°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.6°
+
Frode Wikesjö
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

Nvidias VD berättar varför tablets inte säljer

För dyra och för få applikationer

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Som de flesta kanske har märkt så har i stort sett alla Android 3.0 tablets som lanserats nu under första halvan av året varit baserade på Nvidias Tegra 2-plattform. De har dock inte mottagits så bra på marknaden vilket lett till att Nvidias VD, Jen-Hsun Huang, återigen öppnat munnen men den här gången säger han faktiskt något vettigt.

Huang säger att anledningen att tablets med Android 3.0 inte är så stora på marknaden hittills är att de i första hand är för dyra, något jag själv också sagt väldigt länge. Han menar på att varianter med endast Wi-Fi borde vara standardmodellen istället för de som kommer med 3G eller 4G-modem integrerade.

Nvidias VD menar också på det måttliga välkomnandet beror på att det i dagsläget ej heller finns en större mängd av applikationer till Andorid som är optimerade för tablets.

Man får väl i alla fall säga att Huang gjort en ganska bra analys och sammanfattning av läget som det är just nu. Tablets måste ner i pris och fler applikationer måste ut innan det verkligen kommer ta fart.