Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
67.8°
+
Emmy Zettergren
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Prisinformation på AMDs Llano och Zambezi-processorer

Nu är det inte långt kvar till lansering

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD är snart redo att släppa lös Llano och Zambezi på marknaden. Vi har redan sett en hel del om prestandan, vilken hårdvara som kommer att komma med de nya processorerna i form av moderkort och annat men det enda vi inte vet någonting om är priset.

Vi får dock lite hjälp på den fronten och återigen är det DonanimHaber som luskat fram informationen. Enligt informationen de hittat så kommer de två billigaste dualcore-modellerna av Llano kosta 70 och 80 dollar. Sedan kommer vi ha fyra quadcore-modeller som kommer ligga på 110, 130, 150 och 170 dollar.

Jämför vi med dagens existerande Phenom II-produktlinje så ser vi liknande priser med några modeller under 100 dollar och flaggskeppsmodellen kostar 185 dollar. Skillnaden blir dock att processorerna tillverkas med 32 nm-processen och får integrerad grafik.

Tittar vi sedan på Zambezi och AMD FX-serien så kostar de något mer än Llano, men det är också väntat då de ska ge ganska mycket mer prestanda. De första fyra modellerna som kommer ut baserade på Bulldozer-arkitekturen ska kosta 190, 240, 290 och 320 dollar. Räknat nerifrån så kommer vi ha en quadcore, en sixcore för att sedan avsluta med två åttakärniga processorer. Zambezi har ju dock ingen integrerad grafik men prestandan ska nog ändå kunna matcha en del i Intels Sandy Bridge-uppställning.