Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
46.9°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
89kg
+
Bobby Green

Computex 2011 AMD talar Vision

Kommer satsa hårt på GPU i framtiden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under dagen så har AMD hållit en presskonferens vid Computex och där tryckte företaget hårt på vikten av kraften hos GPU:er i framtidens datorer.

Att AMD tror på GPU:er är något vi kunnat se under året då företaget lanserat flera olika varianter av så kallade APU:er, alltså en mix av CPU och GPU i ett och samma chip. Brazos finns redan ute vilket riktar sig mot små bärbara datorer men även vissa tablets. Llano kommer snart lanseras, något jag trodde skulle ske idag men så blev inte fallet, och de varianterna kommer främst att rikta sig mot stationära datorer men även också större bärbara datorer.

Flera av AMDs partners medverkade under presskonferensen och visade bland annat upp kommande bärbara datorer som ska innehålla en Llano APU. Vi fick också se en del tablets som baserade sig på AMDs Fusion APU:er och de kommer snart att släppas på marknaden.

En variant kommer från ett företag kallat Bluestacks där det går att växla mellan Android och Windows 7. Blustacks VD, Rosen Sharma, sade att företagets produkt var den perfekta enheten att visa på AMD APU:ernas starka sida, mixen mellan CPU:er och GPU:er då Windows 7 är CPU-intensiv och Android är GPU-intensiv.

Som en överraskning så visade AMDs Rick Bergman upp ett chip från en plattformen som ska ta över efter Llano och det chipet går nu under kodnamnet Trinity.