m
r
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.5°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
80kg
+
Bobby Green

Computex 2011 AMD talar Vision

Kommer satsa hårt på GPU i framtiden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under dagen så har AMD hållit en presskonferens vid Computex och där tryckte företaget hårt på vikten av kraften hos GPU:er i framtidens datorer.

Att AMD tror på GPU:er är något vi kunnat se under året då företaget lanserat flera olika varianter av så kallade APU:er, alltså en mix av CPU och GPU i ett och samma chip. Brazos finns redan ute vilket riktar sig mot små bärbara datorer men även vissa tablets. Llano kommer snart lanseras, något jag trodde skulle ske idag men så blev inte fallet, och de varianterna kommer främst att rikta sig mot stationära datorer men även också större bärbara datorer.

Flera av AMDs partners medverkade under presskonferensen och visade bland annat upp kommande bärbara datorer som ska innehålla en Llano APU. Vi fick också se en del tablets som baserade sig på AMDs Fusion APU:er och de kommer snart att släppas på marknaden.

En variant kommer från ett företag kallat Bluestacks där det går att växla mellan Android och Windows 7. Blustacks VD, Rosen Sharma, sade att företagets produkt var den perfekta enheten att visa på AMD APU:ernas starka sida, mixen mellan CPU:er och GPU:er då Windows 7 är CPU-intensiv och Android är GPU-intensiv.

Som en överraskning så visade AMDs Rick Bergman upp ett chip från en plattformen som ska ta över efter Llano och det chipet går nu under kodnamnet Trinity.

Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
42.9°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
46.1°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.7°
+
Roger Åberg
0