Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Sandy Bridge E kommer fortfarande använda Core i7-märket

Intel litar på sitt gamla märke

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

De mest högpresterande datorer från Intel har fram tills nu funnits i Core i7-serien och det verkar som att företaget kommer fortsätta att använda samma märkning även för nästa generation som ska släppas i Sandy Bridge E-plattformen.

De kommande processorerna i Sandy Bridge E-plattformen ska alltså inte skifta märkning till Core i8, Core i9 eller något annat, enligt ett hemligt dokument som X-bit Labs har tagit del av. Märkningen behålls alltså trots en helt ny arkitektur och formfaktor eftersom Intel tror att genom att använda ett gammalt märke så kommer det bli lättare för slutanvändare att känna igen de nya högpresterande och Extreme-serierna.

Baserat på det dokument som X-bit Labs sett så kommer Intel att släppa åtminstone tre nya processorer till Sandy Bridge E-plattformen under sista kvartalet i år, två helt upplåsta sexkärniga modeller och ett quadcore-chip. De sexkärniga varianterna kommer ha 15 eller 12 MB cache och körs vid 3,3 samt 3,2 GHz medan quadcore-processorn kommer med 10 MB cache och en klockfrekvens på 3,6 GHz.

Detta kan vi jämföra med dagens flaggskepp, Core i7-990X, som har sex kärnor, 12 MB cache och en klockfrekvens av 3,46 GHz. 990X kommer upp i 3,73 GHz med Turbo Boost medan det nya 3,3 GHz chipet nog kan komma upp i 3,9 GHz med Turbo Boost. Av det kan vi också dra slutsatsen att Intel hoppas på att den nya arkitekturen kommer ge stora prestandaförbättringar utan att öka klockfrekvenserna mycket.