Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
41.8°
+
Roger Åberg
0
Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.9°
+
André Stray
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

ARM blir också stort i bärbara datorer under 2015

iSuppli släpper ny rapport

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra veckan så kom HIS iSuppli ut med en rapport om att quadcore och hexacore-processorer kommer bli stora på den bärbara marknaden under 2015. Nu säger marknadsundersökningsfirman att även ARM-processorer kommer bli stora under samma tidsperiod.

Enligt iSuppli kommer 22,9 % av bärbara datorer levereras med en ARM-processor under 2015 och intåget i det bärbara segmentet kommer att ske nästa år då Microsoft ska släppa Windows 8, vilket också kommer ha stöd för ARM-baserade plattformar.

Under 2012 kommer dock endast 3 % av bärbara datorer vara baserade på ARMs processorer men det kommer att växa stadigt under de kommande åren. iSuppli väntar sig att de främst kommer användas i bärbara datorer som kostar under 700 dollar då användare som vill ha mer prestanda kommer välja x86-baserade alternativ.

Nvidia kommer säkert att vinna tillbaks en del mark på den bärbara marknaden då de har plattformar som Projekt Denver och Tegra. Microsoft kommer säkert också att arbeta tillsammans med Nvidia för att få Windows 8 att fungera väldigt bra för de plattformarna.