Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.4°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Erik Haag och Lotta Lundgren startar podcast
Alla kan äta julbord 
80kg
+
Bobby Green

Intel gör femte rekordkvartalet i rad

Atom förlorar medan Core i vinner

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel släppte företagets senaste finansiella rapport under förra veckan och kunde där rapportera att de gjorde ett rekordkvartal för femte kvartalet i rad. En sak som vi dock kan notera är att då leveranser av processorer till stationära och bärbara datorer samt servrar går bra så sjunker leveranserna av Atom-processorer, vilket tyder på att netbooks inte är lika populära längre.

Intels totala intäkter för förra kvartalet låg på 13,1 miljarder dollar och försäljningen av processorer för stationära och bärbara datorer gick upp med 11 % från förra året. Av de processorerna så stod 66 % av Core i-varianter, inklusive de senaste Sandy Bridge-modellerna.

I datacentersegmentet gick försäljningar upp med 15 % jämfört med förra året och där hittar vi processorer som Xeon och Itanium. Intel rapporterar att försäljningen av de senaste 10-kärniga Westmere-EX Xeon-processorerna som lanserades i april har gått bra.

Processorer till lagringsapplikationer gick otroligt bra och slog rekord med en ökning på 38 %. Datamolnssegmentet gick också väldigt bra och har ökat med 50 % under första halvan av 2011 jämfört med samma period under 2010.

Det enda som gått "dåligt" är alltså försäljningen av Atom-processorer som sjunkit med 15 % jämfört med förra året. Detta trots att Intel hade rekordleveranser i embedded-segmentet och att de även påbörjat leveranser tablet-segmentet.

Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.4°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
47.8°
+
André Stray
0
Hur klarar olika bilar 100 fartgupp i hög fart?
Intressant simulering 
42.0°
+
Roger Åberg
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
58.3°
+
Roger Åberg
0
Mac Minin kommer att uppdateras
I alla fall enligt Tim Cook 
42.5°
+
Roger Åberg
0