Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
17.4°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
45.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

AMDs Opteron "Interlagos" skeppas ut i augusti

Servrar kan finnas på marknaden under september

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD bekräftade under förra veckan planerna på att börja skeppa ut de sextonkärniga Opteron "Interlagos"-processorerna nästa månad.

Företaget förväntar sig också att partners släpper servrar baserade på de nya Bulldozer-processorerna under resterande halvan av året. Leveranser med början i augusti betyder att servrar som drivs av de nya Opteron-processorerna kan introduceras redan under september månad.

Interlagos-processorer i Opteron 6200-serien kommer att ha mellan 12 och 16 kärnor och de kommer att passa i den existerande G34-plattformen för servrar. De kommer också få en del förbättringar och bland annat så har de en ny minneskontroller med högre bandbredd samt dynamisk överklockningsteknologi.

Att vara i fas med 16-kärniga Opteron-processorer baserade på Bulldozer-arkitekturen är ganska viktigt för AMD för att inte tappa ännu mer på servermarknaden, vilket de gjort i flera år nu. Den nya generationen processorer kommer öka prestandan ganska mycket jämfört med tidigare och kommer bli mer konkurrenskraftiga.

Det är också viktigt för AMD att hålla tidsplanen för att inte göra vissa servertillverkare besvikna som redan tillkännagett servrar baserade på de nya chipen.