USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Sandy Bridge-E kommer i år i alla fall

X79-chipsetet blir dock nedbantat

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra månaden kom det rapporter som föreslog att Intel återigen planerar att lansera Sandy Bridge-E, företagets nästa entusiastplattform, under 2011.

Lanseringen flyttades till en början till 2012 då Intel haft problem med det nya chipsetet i plattformen, X79, som går under kodnamnet Patsburg. Nu verkar det stå klart att en lansering kommer att ske under 2011 då DonanimHaber lagt upp en presentationsbild som verkar vara äkta.

En lansering i år medför dock att de första moderkorten som kommer ut endast kommer innehålla Patsburg A/B-varianter X79-chipsetet, vilket betyder att de kommer ha färre SATA 6Gbps-portar.

Intel kommer från början att släppa tre processorer till Sandy Bridge-E, sexkärniga Core i7-3960X och Core i7-3930K samt fyrkärniga Core i7-3820. De kommer att finnas ute på marknaden fram till i alla fall andra kvartalet nästa år då de ska ersättas med nyare och snabbare modeller.

Bilden visar också lite av Intels kommande planer för Ivy Bridge, som kommer släppas i mars eller april nästa år. Det spekulerades tidigare om en lansering under CES men så verkar alltså inte bli fallet.