Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

TSMC säger att det går långsamt med 28 nm

Beror dock inte på produktionskvalitén

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

TSMC, världens största kontraktstillverkare av halvledarprodukter, meddelade under veckan att de sänker förväntningarna av den nya 28 nm processtillverkningen och väntar sig att bara 1 % av årets intäkter kommer från sådana chip.

Det finns tydligen vissa bland företagets kunder som inte vill starta tillverkning i större volymer det här året på grund av osäkerhet i den svaga ekonomin. Som en följd så sänker alltså TSMC förväntningarna på intäkterna från 28 nm-processen under sista kvartalet i år till 1 %, vilket tidigare låg på omkring 2-3 %. Företaget vill dock understryka att produktionskvalitén av chipen ligger på en bra nivå.

Det ser istället ut som att 40 nm-processen är det som drar in det mesta av pengarna till TSMC det här året. Under andra kvartalet stod de chipen för omkring 26 % av företagets totala försäljning.

Företagets totala intäkter låg under andra kvartalet på 110,51 miljarder Taiwan dollar med en nettoinkomst på 35,95 miljarder Taiwan dollar. Jämfört med förra året så har TSMC ökat sina intäkter med 5,3 % och nettoinkomsten har ökat med 10,8 %.