Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.2°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Acer planerar billig ultrabook i september

Tror inte på tablets alls

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Snacket omkring ultrabooks tystades ner lite efter en intensiv period i början på månaden men det kommer nog att ändras snart då flera företag förbereder sig för att lansera modeller baserade på Intels nya koncept.

Acer har dock lämnat några kommentarer under veckan som gått och företagets VD, J. T. Wang, sade att de snart kommer släppa en ultrabook medan han samtidigt menade på att tablets inte kommer vara populära länge till.

Enligt Digitimes så ska Acer släppa en ultrabook med ett pris så lågt som 799 dollar någon gång under nästa månad. Tidigare rapporter har sagt att datortillverkare inte varit så nöjda med kostnaden av delarna till ultrabooks men efter det att Intel släppte en lista över priset på delarna så verkar Acers prissättning ganska rimlig.

När det gäller tablets så sade Wang att febern redan börjat lägga sig och han förväntar sig att ultrabooks tillsammans med Windows 8 kommer vinna tillbaks kunderna till bärbara datorer under nästa år. Detta känns dock lite konstigt då en av de stora grejerna med Windows 8 är att det ska fungera bra på just tablets. Wang tror dock att Windows 8 kommer vara en större hjälp för bärbara datorer än tablets.