Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.1°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
82kg
+
Roger Åberg

HP vill inte sälja sin datortillverkning

Föredrar att göra det till ett eget företag istället

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Hewlett-Packard sade tidigare under månaden att någonting kommer att hända med företagets PC-tillverkarenhet och att de har planer på att omstrukturera företaget.

Detta satte genast igång spekulationer och möjliga köpare av datortillverkaren och Samsung dök upp som ett förslag. Nu säger HP själva dock att de antagligen kommer göra något liknande det som AMD gjorde för några år sedan då de gjorde sig av med alla fabriker i ett separat företag.

HP tänker alltså överlämna datortillverkningen till ett separat företag istället för att sälja det till en annan tillverkare och att det nog ligger i aktieägarnas, de anställdas och kundernas bästa intresse. Detta är dock inte helt klart ännu men det är vad HP skulle föredra över en försäljning. Företagets datortillverkning är i dagsläget den största i världen och drog under förra året in omkring 41 miljarder dollar.

När det gäller Samsung och HP så har Samsung sagt att de kan vara intresserade av att köpa WebOS från HP då det inte verkar som att HP själva tänker fortsätta med operativsystemet.