ASRock Vision 3D 2nd Gen

PC / Hårdvara

Under gårdagen skrev jag om en liten PC från Zotac som verkar ganska prefekt för HTPC-applikationer. Idag blir det en annan om än inte lika liten PC för samma ändamål.

Tillverkaren är ASRock och datorn kallas för Vision 3D 2nd Gen och blir alltså en uppgradering till den förra modellen som lanserades under Computex förra året.

Den nya generationen baserar sig på Intel Sandy Bridge men kommer även med ett dedikerat grafikkort, GeForce GT540M med 1 GB grafikminne. Tekniken baseras på den som används i bärbara datorer och för att minska strömförbrukningen så kan man växla mellan den integrerade grafiken och GeForce-kortet.

Systemet har i övrigt en HDMI 1.4a-port så den ska vara kompatibel med Nvidias 3D Vision fullt ut. Du får också fyra USB 3.0-portar samt en fjärrkontroll. När det gäller övrig hårdvara så kan du utrusta datorn med 1333 MHz RAM-minne samt ditt val av Core i3, i5 eller i7-processor.

www.engadget.com +

Xbox Music heter nu Groove Music

Spel / Microsoft

Microsofts musiktjänst Xbox Music byter namn till Groove Music och kommer att nylanseras tillsammans med Windows 10 den 29 juli.

Groove kostar 9.99 i månaden eller 99 dollar om året och ger tillgång till ett riktigt stort utbud av musik utan någon reklam. Låtarna kan antingen strömmas eller laddas ner för lyssnade i offlineläge.

Idag kan de som spelar på Xbox One bland annat lyssna på musiken samtidigt som de spelar spel. Dock fungerar det endast via snap-funktionen vilket gör att en del av skärmen tas upp av programmet. Tanken är att det kommer att se annorlunda ut när Windows 10 helt har integrerats med Xbox One vilket beräknas ske under hösten.

via Gamespot www.microsoft.com +

Hello Kitty blir film

Film / Nyhet

Det japanska företaget Sanrio har meddelat att deras amerikanska dotterbolag kommer att ta fram en film som baseras på företagets populära ikon Hello Kitty.

Det saknas än så länge detaljer om vad filmen kommer att handla om men det är väl inte helt omöjligt att handlingen kommer att kretsa runt Hello Kitty, hennes vänner samt någon form av äventyr.

2019 kommer Hello Kitty-filmen få premiär om allt går som planerat.

deadline.com +

Googles självkörande bilar testas i Austin, Texas

Pryl / Robotar

Google har börjat köra sina självkörande bilar på allmänna vägar i Mountain View nu i sommar, men det är inte det enda stället som dessa små bilar kommer synas. Google har redan smygkört med sina självkörande bilar av modellen Lexus på Austins gator, men inom kort kommer de mindre varianterna också att dyka upp på gatorna. Detta gör att Austin blir den första staden utanför Googles högkvartersstad där de självkörande bilarna kommer att köras.

Varför Austin och inte typ Stockholm, kanske ni sitter och undrar just nu. En talesman från Google berättar för tidningen Austin American-Statesmen att det beror på att Austin är en stad som är öppen för teknik och har redan för tillfället ett gäng Google-kontor och har anammat Google Fiber sedan en tid tillbaka.
We've loved how much Austin embraces innovation

www.engadget.com +

The Wand Company släpper Star Trek-inspirerat bluetoothtillbehör

Mobil / Tillbehör

Star Trek har varit en inspirationskälla för många tekniktillverkare. Fast mer när det kommer till ny teknik och inte lika mycket när det kommer till design. The Wand Company kommer dock tillfredsställa våra retrofuturistiska behov med Communicator som har samma design som den klassiska kommunikatorenheten från Star Trek.

Enheten kopplas till din telefon via bluetooth och fungerar som en portabel högtalare och högtalartelefon vid behov och så förstås ger den ifrån sig diverse kommunikationsljud från Star Trek. Communicator är byggd helt i aluminium och laddas trådlöst via det medföljande stället.

Communicator kommer att börja säljas under Comic Con som drar igång på torsdag i San Diego. Priset för en sådan kommer ligga på 149.99 dollar och kommer börja säljas via The Wand Companys hemsida.

www.theverge.com +

Storytrailer för The Division

Spel / Multiplattform

Ovan kan ni se en ny trailer för kommande Tom Clancy's The Division.

Spelet släpps den 8 mars nästa år till Windows PC, Playstation 4 och Xbox One.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen