Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
44.6°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.5°
+
Frode Wikesjö
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

IDF 2011 Haswell ska ge imponerande batteritid

10 dagar standby

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under sin keynote vid IDF talade Intels VD, Paul Otellini, om att efterfrågan på mobila enheter med högre prestanda kommer att öka kraftigt inom både klient och datamolnssegmenten.

Nästa generation av enheter baserade på Haswell är tänkta att innehålla ett antal funktioner som inte setts tidigare, bland annat en batteritid på upp till 24 timmar på en laddning och upp till 10 dagar i "connected standby".

Otellini förutspår att lättare, tunnare och högpresterande ultrabooks kommer bli den bästa formfaktorn för framtiden. Han pekade också på det nära samarbetet mellan Intel och Microsoft och vilka möjligheter de tillsammans kan skapa med Windows 8 i tablets och hybridenheter men även i nya formfaktorer som ultrabooks.

De produkter som Otellini talade om väntas komma ut någon gång under 2013 då Haswell är tänkt att lanseras. Strömförbrukningen i dessa produkter ska reduceras med upp till en faktor 20 jämfört med nuvarande varianter när det gäller hur mycket ström de drar utan belastning. Det väntas alltså leda till omkring 10 dagar i standby tid när de är uppkopplade till nätet.