RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
49.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Gigabyte svarar på MSIs anklagelse om PCIe 3.0

Lyckas inte riktigt förklara situationen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Tidigare under månaden så släppte MSI information där de hävdade att Gigabyte missleder kunder genom att säga att 40 av företagets moderkort är redo för Native PCIe Gen 3.0 även fastän de inte är det.

MSI förklarade vad som finns i PCIe 3.0-kompatibla moderkort och efter presentationen har nu ett litet drama dragit igång då Gigabyte nu svarat på det hela. Gigabyte säger att MSI bortsett från vissa viktiga nyckeldetaljer som till exempel vad som händer om en Ivy Bridge-processor kopplas till den första PCIe-porten.

Gigabyte presenterar 5 bilder där de försöker ge en förklaring till varför de säger att de flesta av företagets moderkort är redo för PCIe Gen 3. Moderkort med endast en PCIe-port ska enligt Gigabyte vara redo för PCIe 3.0 eftersom det inte finns någonting mellan processorn och porten.

I moderkort med mer än en PCIe-port lägger en Gen 3 switch om 8 PCIe-länkar från den andra porten till den första för full x16-kompatibilitet. Något som man dock ska lägga märke till är att inget av Gigabytes 40 moderkort, förutom G1.Sniper 2, har Gen 3 switchar.

Den sista bilden säger dock att ett Gen 3-grafikkort kan köras i Gen 3-läge i den första PCIe-porten, dock bara med x8-hastighet.