Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.8°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
80kg
+
Roger Åberg

Lenovo blir andra största PC-tillverkare

Har 13,5 % av globala marknaden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Mätningar görs hela tiden på vem som är störst på datormarknaden och den senaste mätningen visar läget har skiftat lite och vi har nu en ny tvåa efter HP.

Det är Lenovo som intagit andra position på datormarknaden och den informationen kommer från två olika marknadsundersökningsfirmor. Den kinesiska PC-tillverkaren gick om Dell som legat två ett tag efter att det gått sämre för Acer under det här året. Lenovo passerade Acer redan i juli i år och går nu alltså även om Dell för att inta andraplatsen.

HP fortsätter att vara den största PC-tillverkaren på den globala marknaden men det återstår att se hur länge de kan ligga kvar på toppen då företaget planerar att göra sig av med tillverkningen, eller i alla fall ändra i framtidsplanerna.

HP innehar 17,7 % av den globala marknaden och har gått upp något från 17,3 % förra året, enligt Gartner. IDC säger att siffrorna ligger på 18,1 % i nuläget. Lenovo har ökat till 13,5 %, upp från 11,1 %, efter att de gått ihop med NEC på den japanska marknaden och Dell ligger på 11,6 %.