Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
41.5°
+
Roger Åberg
0
Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
68.2°
+
Emmy Zettergren
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

AMD vill göra integrerad grafik till ett val för datorspelare

Ska erbjuda acceptabel prestanda

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under många år så hjälpte varken AMD eller ATI spelutvecklare att optimera sina produkter för integrerade grafikadaptrar så att de kunde få hög prestanda. Tiderna har nu ändrats och AMD bekräftar nu i en intervju att de vill göra Fusion APU:er till ett lockande alternativ för dataspel.

Integrerad grafik har traditionellt setts som någonting som inte är tillräckligt bra för att spela dataspel på och många användare har istället köpt dedikerade lösningar, även om det rörde sig om budgetvarianter. Budgetvarianter ger inte heller den bästa prestandan men har i alla fall inte problem med rendering som till exempel vissa av Intels integrerade grafiklösningar.

AMDs Fusion APU:er integrerar nu Radeon HD-grafik som har bättre prestanda än vissa dedikerade budgetlösningar och är mycket snabbare än Intels integrerade grafik. Då känns det ganska vettigt att AMD nu försöker göra så att alla spel kan köras ok med integrerad grafik och att prestandan i budgetplattformarna ökas så att ribban för den minsta acceptera prestandan höjs och skiftas bort från Intels HD-grafiklösningar.