RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.4°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Intel tycker att HP bör fortsätta tillverka datorer

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Många har redan sagt att det vore ett väldigt dumt drag av HP att göra sig av med företagets datortillverkning och nu går även Intel ut med ett uttalande genom företagets VD, Paul Otellini, och säger att de hoppas att HP inte slutar tillverka datorer.

Otellini hoppas alltså att HP behåller företagets personal systems group (PSG) och inte gör det till ett separat företag eller säljer av det till någon av konkurrenterna på marknaden. Enligt Otellini kommer betydelsen av PC-datorer enbart växa i framtiden och de kommer en dag att ersätta papper, vilket kommer göra att HP behöver förlita sig på dem istället för skrivarverksamheten.

För Intel är det viktigt att HP fortsätter vara en stark leverantör av PC-datorer och servrar. HP är inte bara världens största försäljare av PC-datorer och därmed Intels största kund utan också en nyckelpartner för Intel på servermarknaden. HP säljer Xeon-baserade servrar men även många system riktade mot företag med Intels Itanium-processorer.

Otellini har samtalat med HPs nya VD, Meg Whitman, på telefon och planerar att ha ett möte med henne under morgondagen för att diskutera läget.