Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.8°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
80kg
+
Bobby Green

Intel tillverkar redan 22 nm-processorer

Kommer antagligen ändå inte förrän i mars-april

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD har precis lanserat företagets första 32 nm-baserade processorer i FX-serien. Hos Intel är läget lite annorlunda då företagets VD, Paul Otellini, nu rapporterar att de redan påbörjat produktion av 22 nm-baserade processorer i Ivy Bridge-plattformen.

I ett konferenssamtal med analytiker sade Otellini att Intel under tredje kvartalet påbörjade produktion av 22 nm-baserade processorer i större volymer. De nya processorerna kommer att starta en ny era med 3D transistorer vilket kommer medföra stora förbättringar i strömförbrukning, prestanda och densitet av transistorer i kommande generationer.

Intel demonstrerade ett fungerande datorsystem baserat på Ivy Bridge redan under maj månad i år så fungerande 22 nm-processorer har funnits ett tag. Produktion i större volymer är dock någonting helt annat och det var det som Otellini talade om den här gången.

Det senaste ryktet säger dock att Intel inte kommer släppa ut de här processorerna på marknaden förrän någon gång nästa vår och det talas om sent under mars månad eller tidigt under april.