Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

AMD planerar utmanare till ultrabooks

Ny plattform ska komma i mitten på nästa år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är ingen hemlighet att Intel sätter ett stort hopp till den nyligen lanserade plattformen för ultrabooks där, om allt går vägen, en ny våg av tunna, lätta bärbara datorer utan kompromiss i hårdvaran ska ta världen med storm.

Nu ser det ut som att det inte bara är Intel som tror på konceptet utan även AMD verkar inse värdet av den här typen av enheter. Därför planerar företaget nu också på en egen mobil plattform som ska anpassas för ultratunna bärbara datorer.

Under juni månad nästa år ska AMD lansera Deccan, vilket blir en ny plattform baserat på 28 nm Krishna APU:er, men ett rykte säger nu att en andra plattform som går under kodnamnet Kerala också ska släppas. Kerala baseras på Kabini APU:er och AMD hoppas att de ska kunna konkurrera med Intels Ivy Bridge och Haswell-plattformarna.

Vi får hoppas att det går bättre för AMD med de här planerna än vad det gjort under året med Llano. Företaget hade problem med tillverkning av APU:erna och det verkar inte se ut att lösa sig förrän Trinity ska lanseras under nästa år. På grund av detta lyckades AMD heller inte riktigt dra nytta av de problem Intel hade med chipsets tidigt under året och skaffa sig en bättre position på marknaden.