RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
48.8°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

HP forstätter med PC-tillverkning

PSG-delen stannar i företaget

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

HP har äntligen tagit ett beslut vad de ska göra med företagets PSG-del, alltså den del av företaget som står för PC-tillverkningen.

Det står nu klart att HP kommer fortsätta att tillverka PC-datorer och företagets nya VD, Meg Whitman, backar alltså något från vad hon ursprungligen sade då hon tog över posten från Leo Apotheker tidigare under hösten.

Beslutet togs efter en genomgång av företagets strategier för PC-gruppen och vilken inverkan en separation hade fått på företagets försäljning. Det har länge stått klart att PSG står för en väldigt stor del av HPs intäkter men är också den del som många kunder förknippar med företagets märke.

Det här känns i alla fall som ett steg i rätt riktning för världens största PC-tillverkare och det är många som varit oroade ända sedan HP först tillkännagav att de övervägde att göra sig av med PSG-delen av företaget. Enligt New York Times så har vissa källor sagt att företag som köper tiotusentals datorer från HP tillsammans med support nu stänger ute företaget och många vänder sig istället till Dell och Lenovo.