Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
20.1°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
43.7°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
85kg
+
Roger Åberg

Rambus går kraftigt utför

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Rambus är ett företag som är bäst känt för att de stämmer andra företag till höger och vänster angående minnespatent som företaget sitter på.

Företaget innehar en del patent som berör DDR-teknologi och de har inte varit rädda för att stämma andra tillverkare som baserar sina produkter på teknologin. Rambus har dock inte haft så stor framgång i rätten men har ändå vunnit vissa fall mot till exempel Nvidia och Samsung som nu behöver betala royalties till Rambus.

Den senaste rättegången som varat mellan Rambus mot Micron Technology Inc och Hynix Semiconductor Inc bet tydligen Rambus i det sura äpplet och fick nedslag. Det har inneburit att företaget inte får de 4 miljarder dollar som de hade hoppats på, vilket i sin tur har drivit iväg investerare och företagets aktie har sjunkit med 60 %.

Rambus påstående bakom stämningen var att Hynix och Micron fixat med priserna för minneschip och därmed förhindrat att företag baserat sina produkter på Rambus teknologi. Rätten ansåg dock inte att Rambus argumentering höll och förhoppningsvis kommer samma utgång komma i andra rättegångar som företaget är inblandade i.

Rambus har stämt konkurrenter i över ett årtionde istället för att skapa nya innovationer så det känns inte mer än rätt om företaget nu äntligen går under.