RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.1°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Intel visar upp Knight's Corner

Klarar av 1 TFlop

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Ett och ett halvt år har gått sen Intel beslutade sig för att lägga ner utvecklingen av Larrabee då produkten inte verkade bli vad den var tänkt att bli från början, ett revolutionerande grafikkort som skulle ta grafikmarknaden med storm.

Intel gav dock inte upp helt utan omformade produkten till vad som nu går under kodnamnet Knight's Corner. Det här grafikkortet baserar sig på en arkitektur som företaget kallar för MIC och det står för "Many Integrated Core". Knight's Corner är tänkt att konkurrera i samma segment som AMDs FirePro och Nvidias Tesla-grafikkort, alltså högpresterande beräkningssystem.

Under förra veckan visade Intel upp Knight's Corner vid SC11 supercomputing-konferensen så alla kunde se vad företagets nya produkt verkligen går för. Det avslöjades dock inga nya detaljer om chipet som sitter i Kinght's Corner men själva processorn i sig visades upp av Intels Rajeeb Hazra.

Knight's Corner består av mer än 50 processorkärnor, Intel vill inte säga exakt hur många, och tillverkas med 22 nm-processteknologi samt att det också innehåller den nya 3D-transistorteknologin. Det nämndes heller ingenting och klockfrekvenser eller strömförbrukning men en Knight's Corner ska kunna klara av 1 TFlop.

Det är också oklart när Knight's Corner ska släppas av Intel men Texas Advanced Computing Center har tillkännagett att de har beställt några till en projekt som ska byggas i början på nästa år.