RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
42.9°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.8°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
91kg
+
Roger Åberg

Mer information om AMDs planer för Fusion nästa år

Brazos 2.0 ersätter Deccan

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra veckan kom det ett rykte om att AMD skulle skrota uppföljaren till Brazos då den skulle bli väldigt försenad och inte få lång livslängd på marknaden. Nu kommer ny information som bekräftar en del av det förra ryktet.

AMD planerar att istället för att utveckla en mer avancerad plattform för netbooks och bärbara datorer i budgetsegmentet som gått under kodnamnet Deccan, så kommer de ta fram en plattform kallad Brazos 2.0. Plattformen kommer ha liknande prestanda av den föregående och kommer inte bli lika revolutionerande som Deccan.

Anledningen är att AMD stött på stora problem med den ena APUni Deccan-plattformen, Wichita, även om det är oklart exakt vad det innebär. Det har dock lett till att Deccan inte finns med i AMDs planer för 2012 och Brazos 2.0 har dykt upp istället.

I Brazos 2.0 kommer samma CPU-del att finnas med men grafiken kommer baseras på Radeon HD 7000-serien. Det kommer dock att släppas en ny Fusion Controller Hub (FCH), A68, som kommer ge stöd åt USB 3.0 och SATA 6 Gbps.