USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
31.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.7°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Många ultrabooks ska visas under CES

Mellan 30 till 50 modeller

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Att Intel satsar hårt med ultrabooks är ingen hemlighet och det ser ut som att 2012 kommer bli deras år, precis som att 2011 blev "year of tablets".

Hittills är det bara fem tillverkare som lanserat ultrabooks, Asus, Acer, Lenovo, HP och Toshiba och av dem är det bara de två förstnämnda som fått ut en produkt i butik. Detta kommer dock snabbt att ändras nästa år då hela 30 ultrabook-modeller planeras att visas upp under CES-mässan i januari.

Bland de tillverkare som ska visa upp modeller kommer vi hitta HP, Samsung och Dell plus ett par av de andra som redan lanserat ultrabooks men som antagligen kommer visa modeller baserade på Ivy Bridge-plattformen.

Digitimes beräknar alltså att det kan finnas mellan 30 till 50 ultrabook-modeller under CES och det väntas som sagt bli den hetaste trenden under hela 2012.

Försäljningen av ultrabooks kommer heller inte påverkas så mycket av bristen på hårddiskar då de i första hand kommer använda SSDs som lagringsmedia. Vissa analytiker tror till och med att ultrabooks kan komma att stå för mellan 20-30 % av hela den bärbara datormarknaden under 2012.