Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
41.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
50.8°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Samsung ger upp hoppet om netbooks

10,1"-modeller ska försvinna nästa år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Netbooks har varit ett starkt segment ända sedan de lanserades för några år sedan men under det senaste året har vi sett en stadig nedgång vilket antagligen beror på dels lanseringen av tablets men också för att kunder insett att de för det mesta vill ha bättre prestanda.

Samsung säger nu att företaget överväger att ge upp netbooks till förmån för ultraportabla bärbara datorer såväl som tablets och ultrabooks. Företaget ska ha skickat ut ett email till sina partners där de säger att produktionen av netbooks med 10,1"-storlek kommer upphöra under första kvartalet nästa år.

Istället ska Samsung satsa på 11,6" och 12" ultraportabla bärbara datorer och ultrabooks under 2012. Även om det inte sägs specifikt att företaget ska lägga ner sin ULCPC-verksamhet (ultra low-cost personal computer), så står det klart att 10,1"-storleken ska innebära tablets.

Något jag tycker skulle vara intressant är att se hur det ser ut med andelen netbooks bland våra läsare. Hur många av er är det som köpt en netbook och faktiskt tycker den är användbar? Kommentarfältet nedan är ert och ordet är fritt!