RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
42.5°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
44.7°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
91kg
+
Roger Åberg

Western Digital återupptar hårddiskproduktion

Mer återuppbyggnad kvarstår dock

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Western Digital, världens största hårddisktillverkare, drabbades hårt av översvämningen i Thailand men det verkar som att företaget nu återhämtat sig ganska snabbt och återupptar produktion i en av fabrikerna i landet.

I slutet av förra veckan påbörjades alltså återigen produktionen av hårddiskar i en av byggnaderna i Bang Pa-in (BPI) och det är till och med en vecka innan vad Western Digital hade planerat med. Byggnaden har sedan 15:e oktober stått i nästa 2 meter djupt vatten och företaget lyckades pumpa ut allt vatten den 17:e november.

All utrustning behövde tas ut ur byggnaden och inspekteras för att sedan sättas tillbaka på plats. En liknande process har påbörjats i resterande byggnader hos anläggningen. Western Digital beräknar att produktionen av huvuden till hårddiskar ska påbörjas under första kvartalet nästa år och under samma tidsram ska en ny fabrik i Penang, Malaysia, öppnas.

Företagets andra fabrik i Thailand som ligger i Navanakorn är fortfarande översvämmad men allt vatten beräknas kunna pumpas ut inom tio dagar. Därefter kommer reparationer påbörjas men ingen tidsplan är given för när fabriken kan vara i drift igen.