Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.6°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.4°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
77kg
+
Bobby Green

Intel förlorar också på bristen av hårddiskar

Säljer färre processorer än väntat under Q4 2011

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är inte mycket som rubbar Intels position på marknaden men den senaste bristen på hårddiskar kommer ha en effekt på företagets intäkter under sista kvartalet i år.

Under gårdagen tillkännagav Intel att förtjänsten under årets sista kvartal kommer bli lägre än väntat med omkring en miljard dollar. Förklaringen som ges till detta är att försäljningen av persondatorer har minskat då det är och har varit stor brist på hårddiskar, vilket i sin tur medför att Intel säljer färre mikroprocessorer.

Intel säger också att de är förberedda på en fortsatt brist på hårddiskar under första kvartalet nästa år men att marknaden borde återgå till normal nivå under första halvan av nästa år.

Det är alltså fler än bara datortillverkare och hårddisktillverkare som blir lidande av katastrofen i Thailand. Marknadsundersökningsföretaget IHS reviderade också sin prognos för det kommande året då det gäller PC-leveranser.

IHS tror att omkring 3,8 miljoner färre enheter kommer levereras under första kvartalet nästa år än väntat och att den totala effekten på hela nästa år blir omkring 6 %, vilket alltså innebär en sänkning från 399 miljoner till 376 miljoner PC-datorer.