Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.4°
+
Emmy Zettergren
0
Män berättar om sextrakasserier under hashtaggen #ihave
Systerkampanj till #metoo 
32.7°
+
Frode Wikesjö
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

HP satsar på nya WebOS tablets under 2013

Hoppas att open source ska bli en stor hjälp

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Hewlett-Packard sade nyligen att de kommer göra om WebOS till open source och de säger nu också att de kommer släppa nya tablets baserade på operativsystemet under 2013.

Företaget tror uppenbarligen på WebOS-baserade tablets men den här gången vill de ha hjälp från tredje part med plattformen. Meg Whitman, HPs VD, säger att HP nu kommer dra nytta av den nya kraften som kommer från att göra WebOS till open source och ska göra operativsystemet till ett bättre alternativ än konkurrenterna.

Det återstår dock att se vilka HPs utvecklingspartners blir men tittar vi på till exempel Android som utvecklas av Google och gänget så kan det bli väldigt framgångsrikt. De flesta hårdvarutillverkare är idag intresserade av Android men det gäller också för Windows Phone och Windows 8 för ARM.

Nu när HP ska utveckla en egen plattform i WebOS så kommer de konkurrera med Apple, Google och Microsoft. Genom att göra WebOS till open source bättrar företag på sina chanser och hoppas också säkra partners hos hårdvarutillverkare som kan göra operativsystemet konkurrenskraftigt på marknaden.