Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Intel omstrukturerar de mobila sektorerna i företaget

Skapar ny superenhet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under gårdagen tillkännagav den stora jätten Intel att de omstrukturera företagets mobila verksamhet och en stor enhet har nu formats som ska ta hand om allting från smartphones och tablets till netbooks och set-top boxar.

Världens största tillverkare av datorchip hoppas att den nya superenheten bättre ska hjälpa till att adressera den snabbt växande marknaden av smartphones och tablets, en marknad där Intels framgång inte varit så stor hittills.

För att försöka snabba på utvecklingen av nästa generation av mobila datorer, tablets, smartphones och konsumentelektronik så slår Intel ihop flera enheter bestående av netbook, tablet, ultra mobility, mobile communications och mobile wireless-avdelningarna inom företaget. Fokus kommer att ligga på nya referensdesigner och att få olika komponenter att fungera bättre tillsammans.

Nu återstår det bara att se hur konkurrenskraftigt x86 verkligen blir på smartphone och tablet-marknaden. Intel har ju själva tidigare sagt att det är svårt att göra x86 strömsnålt i jämförelse med ARM-baserade processorer men det verkar ändå som att Intel anser det värt att göra ett försök.