Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.8°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

DRAM-priser stiger i början på nästa år

Sänkningen i produktion börjar ta effekt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Priset på DRAM är något som kan skifta kraftigt men under den senaste perioden så har pilen bara pekat nedåt då det gäller trenden för prisutvecklingen inom segmentet.

Enligt DigiTimes så kan detta komma att ändras i början på nästa år då priserna ska börja gå uppåt igen. Det taiwanesiska företaget A-DATAs VD, Simon Chen, säger att sänkningen i produktionen av DRAM-produkter som gjorts under året kommer börjar visa effekt under januari månad nästa år.

Det betyder också att det under samma period kommer börja påverka marknadens bottenlinje då PC-tillverkare kommer höja sina lager från två veckor till en månad.

Chen sade också att trots att ultrabooks kommer minska efterfrågan på DRAM så kommer den totala efterfrågan på marknaden inte att sjunka då stora mängder fortfarande används i servrar där datamolnssegmentet växer väldigt snabbt.

En ny bomb för DRAM-industrin kan dock vara på väg när ultrabooks tar fart på riktigt och priserna faller ner mot 600 dollar per styck samt att de kommer lagrade med Windows 8. Det är dock något som industrin är medveten om så det bör inte slå så hårt som tidigare.