Windows 8 Storage Spaces

PC / Mjukvara

När Windows Home Server lanserades på nytt förra året så bekräftade Microsoft att funktionen Drive Extender inte skulle finnas med. Då var det också många som inte såg någon nytta med operativsystemet längre men nu kan det åter finnas hopp då Microsofts nya Windows 8 ska få en liknande funktion.

Windows 8 kommer nämligen att få en funktion som Microsoft kallar för Storage Spaces. Funktionen avslöjades sent under förra veckan av Rajeev Nagar, en group program manager hos Microsofts "storage and file system" team.

Nagar säger att Storage Spaces kommer tillåta att man organiserar fysiska hårddiskar i lagringspooler som enkelt kan utökas genom att lägga till fler hårddiskar. Man kan också använda virtuella diskar, som även kallas för "spaces", som uppför sig precis som fysiska hårddiskar i alla avseenden.

Man kan koppla in diskar via flera olika gränssnitt, extern USB, intern SATA och även intern SAS. Virtuella diskar har också stöd för thin provisioning, vilket gör att de endast växer i faktisk storlek då data lagras på dem.

Det finns dock en del nackdelar och en av dem är att man inte kan boota från Storage Space. Man måste alltså dela upp sin lagringsmedia i två olika sektioner, en för operativsystemet och en för lagring. Det går heller inte att migrera data på ett enkelt sätt mellan det gamla Windows Home Servers Drive Exgtender och Storage Spaces, trots det gemensamma ursprunget. Man får istället skapa ett nytt Storage Space och manuellt kopiera datan.

Storage Spaces kommer heller inte att vara bakåtkompatibelt till äldre versioner av Windows utan kommer vara en funktion som finns med i Windows 8 och Windows 8 Server.

blogs.msdn.com +

Stephen Spielberg har sett The Force Awakens

Regissören Stephen Speilberg. Även känd som en lyckans ost.
Film / Nyhet

Vill Stephen Speilberg titta på en film som ännu inte släppts så får Stephen Speilberg göra det. Samma sak gäller även när det handlar om den omåttligt hypade Star Wars: The Force Awakens som har premiär om några veckor och som Stephen verkar ha fått se tre gånger. RTL stötte nyligen på Stephen i samband med ett pressevent för hans nya rulle Bridge of Spies och frågade mästerregissören om Star Wars varpå Stephen sa detta:

I’m a true fan of Star Wars, but I have always felt it was not in my stars to ever direct one. But it was in my stars to admire and attend and see each one numerous times. And I think this new Star Wars could be the biggest movie ever.

Så. 16 december smäller det. Och om vi ska tro på Spielbergs omdöme så kommer vi typ explodera av extas.

www.slashfilm.com +

En BB-8-robot i guld och diamanter

Film / Övrigt

En juvelerarfirma som heter Kay Jewelers har på uppdrag av Disney Consumer Products tagit fram en blingad version av den rullande Star Wars-roboten BB-8 som vi kommer att få ser mer av i den kommande Star Wars-filmen "The Force Awakens".

Den närmare 11 centimeter höga roboten är tillverkad i guld och dekorerad med sammanlagt 860 diamanter på totalt 18 karat. Det tog 600 timmar att tillverka den och ni kan kolla in ett sammandrag av tillverkningsprocessen i klippet nedan.

BB-8 i guld och diamanter värderas till runt 135.000 dollar och kommer att auktioneras ut på Force 4 Fashion i New York som drar igång i morgon. Då kommer även andra Star Wars-relaterade grejer auktioneras ut och överskottet från auktionen kommer att gå till välgörenhet.


luxurylaunches.com +

Snap gör widgets lättillgängliga överallt

Android / Mjukvara

En ren och fin hemskärm på Android är någonting som en del uppskattar. Nu har appen Snap släppts som gör att du kan städa upp på skärmen rätt rejält då Snap gör det möjligt för dig att lägga widgets i notifikationsfältet som du kommer åt genom att svepa ner från toppen av displayen. Någonting som är väldigt smidigt är att du kommer åt samtliga widgets oavsett vad du gör på telefonen.

Ovan ser ni en kort video där Snap visas upp och vill ni testa appen så hittar ni den här: Snap på Play Store.

www.androidpolice.com +

Rykte Samsung Gear S2 får stöd för iPhone

iOS / Tillbehör

Ända sedan Samsungs smartklocka Gear S2 släpptes har Samsung antytt att den förutom att stödja Android även kommer att få stöd för iOS vilket skulle göra att den i så fall skulle gå att använda tillsammans med en iPhone.

Det är sajten SamMobile som säger sig ha fått reda på att Samsung håller på att ta fram en Gear Manager till Gear S2 som ska gå att köra på iOS. Det framgår dock inte när vi kan förvänta oss stöd för den Tizen-drivna Gear S2 till iPhone men jag antar att de tyvärr kommer att missa julhandeln om de inte snabbar sig riktigt mycket.

Jag har själv kört Gear S2 i några veckor, en smartwatch jag verkligen uppskattar och jag tror absolut att den skulle kunna vara ett alternativ för iPhone-användare som kanske vill köra en annan smartklocka än Apples egna Apple Watch.

  tack Niclas S www.sammobile.com +

Nintendo lanserar sina nya Nintendo-konton

Spel / Nintendo

Nintendo har börjat rulla ut sin Nintendo Account Service borta Japan vilket ger de folket där borta möjlighet att koppla sina Nintendo-spelköp till ett konto istället för konsol. En klart efterlängtad tjänst då det genast blev jobbigt om man hade köpt en massa digitala spel till sin 3DS och den blev stulen eller gick sönder.

Genom en speciell webbplats kan japanska spelare nu länka sina NNID-konton och tidigare spelköp till sitt denna nya kontotjänsten. Här kan man även skapa ett nytt konto om man inte redan har ett.

Det är just nu oklart när Nintendo kommer lansera Nintendo Account Service här i Europa

www.eurogamer.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen