Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
60.9°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

AMDs ultrabook-koncept fokuserar på priset

Baserar sig på Trinity

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vi har tidigare hört rykten om att AMD har planer på att börja konkurrera med Intel när det gäller ultrabooks men ingenting har bekräftats förrän nu. Företaget säger nu att de kommer introducera Trinity som ska användas i tunna ultraportabla datorer men avslöjade dock inga detaljer om plattformen.

AMD tror inte riktigt att Intel gör rätt då de satsar på hög prestanda i ultrabooks då det även betyder ett högt pris. De tänker istället använda Trinity för att skapa tunna bärbara datorer med ett lägre pris, något de tror lockar kunderna mer.

Prisläget som AMD siktar på med Trinity-baserade ultratunna bärbara datorer ligger omkring 500 dollar och det betyder att de kommer lägga sig omkrign 200 dollar under Intel-baserade ultrabooks. En annan fördel som AMD-baserade ultrabooks kommer ha är en mycket bättre integrerad grafikprocessor samt att de blir baserade på en 17W quadcore-processor.

Det som återstår att se nu är om kvalitén i tillverkningen kommer vara lika bra som Intel-baserade ultrabooks men även också vilket namn som AMD kommer ge åt plattformen. Trinity ska lanseras i mitten på året så det betyder antagligen att den här nya typen av datorer kan dyka upp mot slutet av sommaren.