Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.1°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.1°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
87kg
+
Bobby Green

Western Digital tror inte på SSDs i ultrabooks

Kunder behöver större lagringskapaciteter än så

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det är många som trott att ultrabooks ska öka efterfrågan på SSDs den senaste tiden men den största hårddisktillverkaren i världen, Western Digital, är inte så säker på det.

Företaget tror istället att hårddiskar fortfarande kommer användas i stor utsträckning inom ultrabook-segmentet då de erbjuder ett lågt pris och höga kapaciteter.

Eftersom ultrabooks väntas komma med det senaste inom multimedia så finns det säkert också många användare som fortfarande vill ha stor lagringskapacitet i sin dator då en extern hårddisk går lite mot konceptet att ha någonting lätt och tunt. I nuläget känns det som också som att lagringskapaciteterna i SSDs inte är tillräckligt stor och priset är fortfarande väldigt högt.

Vi ska också tänka på att Western Digital haft det svårt det senaste halvåret med översvämmade fabriker i Thailand och minskad försäljning med upp till 40 % sedan dess. Företaget väntar sig inte att komma tillbaks till normala nivåer förrän i september. Då vill de säkert också berättiga de fortsatta investeringarna i hårddiskverksamheten genom att försäkra marknaden och konsumenter att hårddiskar är produkter de behöver och vill ha.