Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.1°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
87kg
+
Bobby Green

Ultrabooks kommer inte komma ner i rimligt pris förrän 2013

Omkring 800 dollar är bästa man kan hoppas på i år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Något jag tror många vill se är en prissänkning av ultrabooks och som jag skrev under förra veckan så kommer den nuvarande generationen av ultrabooks att sänkas i pris inom kort i förberedelse för lansering av Ivy Bridge-baserade ultrabooks.

Digitimes skriver dock att ultrabooks inte kommer att komma ner i det prisläge som många skulle tycka är acceptabelt, det vill säga omkring 600-700 dollar, förrän under 2013. Detta säger i alla fall källor från försäljare av bärbara datorer som DigiTimes talat med.

Samma källor noterar också att priset kommer vara nyckeln för att driva efterfrågan på ultrabooks och det är därför de inte säljer bra i nuläget. Komponenter som SSDs, något som krävs för att göra ultrabooks extra tunna, kostar 10 gånger så mycket som vanliga hårddiskar och även de ultratunna skärmar som används samt aluminium-chassin är fortfarande ganska dyra.

De flesta stora ODM:er ökar dock produktionen av den här typen av komponenter, vilket kommer bidra till en sänkning i pris men även med aggressiva sänkningar i produktionskostnader så kommer ultrabooks troligen inte att hamna under 799 dollar under årets gång.