Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
19.6°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
44.1°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Nvidias intäkter kommer minska och kostnaderna öka

Produktionen av Kepler går sämre än väntat

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nvidias VD, Jen-Hsun Huang, sade nyligen att förutom behovet av att spendera mer pengar under de senaste månaderna så kommer de även att dra in mindre pengar än vad företaget tidigare väntat under det kommande kvartalet.

Företaget ger skulden till TSMC som inte lyckats pumpa ut det väntade antalet Kepler-baserade GPU:er och Nvidia kommer därmed bli utan den vinst de tidigare väntat sig.

Nvidias driftskostnad har ökat under det senaste året och låg under första kvartalet förra året på 329,6 miljoner dollar, vilket ökade till 367,7 miljoner dollar under sista kvartalet. Driftskostnaden väntas bli omkring 383 miljoner dollar för första kvartalet i år samtidigt som Nvidia nu säger att vinsten för första gången på länge kommer sjunka under 50 % till 49,2 %.

Företaget har satt stort hopp till Kepler och hävdar att de slutit avtal med i stort sett alla OEM-tillverkare i världen om att leverera GPU:er till bärbara datorer. Huang säger dock att läget är bättre nu än när Fermi-korten lanserades och är fortsatt optimistisk.