Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.8°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
80kg
+
Bobby Green

Forskare säger att SSDs får en svår framtid

Klarar sig inte bortom 6,5 nm

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Forskare vid University of California har kommit fram till att SSDs inte har en så lovande framtid som man hoppas på. Detta på grund av att snabb lagringsmedia baserad på flash-teknologi står inför ganska stora hinder i utvecklingen, något forskarna inte tror vi kommer hitta en lösning på.

Till en början så kommer en förminskning av tillverkningsprocessen, något som är ett måste för att öka lagringskapaciteten och sänka produktionskostnaden, att medföra en drastisk minskning i prestanda när vi kommer ner bortom 6,5 nm.

Forskarna studerade 45 olika flash-chip i olika storlekar och det visade att latencies och error-rates var ”tolererbara” ned till 6,5 nm, något man väntas uppnå under 2024. Bortom det så ifrågasätter forskarna funktionen av SSDs då latencies och error-rate ökar drastiskt.

Laura Grupp, en av forskarna i teamet, säger att det är bara lagringskapaciteten och produktionskostnaden som blir bättre medan allting annat kommer bli sämre när det gäller SSDs.

Det medför att framtiden för SSDs blir ganska osäker och även om den växande kapaciteten och höga IOP-rates gör dem attraktiva till vissa applikationer så kommer sänkningen i prestanda som kommer med den ökade kapaciteten att göra det svårt för SSDs i många lägen.

Mer om studien, som kallas ”The Bleak Future of NAND Flash Memory” kan läsas via länken nedan.