Microsoft detaljerar nya SkyDrive

PC / Mjukvara

Under förra veckan talades det om SkyDrive desktop applikationer och tidigare den här veckan bekräftade Microsoft just det faktum att de ska lansera något liknande utöver en Metro-variant för Windows 8 samt en del andra förbättringar till datamolnslagringstjänsten.

I ett inlägg på Windows 8-bloggen så diskuteras det synkning av filer via en desktop app där man enkelt kan dra och släppa filer, mycket liknande Dropbox som många vid det här laget är vana vid.

Den nya versionen av SkyDrive kommer att ha stöd för upp till 2 GB filer genom Windows Explorer och desktop appen ska även fungera med både Vista och Windows 7.

Inlägget säger också att det kommer finns en funktion i nya SkyDrive vilken gör att app-utvecklare enkelt kan låta sina applikationer spara data på SkyDrive då det enda kravet är att de ska kunna spara dokument och foton utan någon extra funktion. Man kommer även kunna komma åt SkyDrive via en webbsida ifall man skulle behöva hämta hem data från en annan PC.

Det nämns dock inget om möjligheten att utöka lagringsutrymmet online eller vad det skulle kunna kosta.

blogs.msdn.com +

Danmarks första astronaut ska testa cykelgrejer på ISS

Andreas Mogensen
Vetenskap / Rymden

Tidigt i morse svensk tid lyfte raketen som ska ta Danmarks första astronaut Andreas Mogensen till den internationella rymdstationen ISS och, förutom att fjärrstyra ett fordon på jorden (se inlänkad artikel) nedan, kommer Mogensen bland annat att testa cykelgrejer.

Han kommer att testa en ny pulsmätare samt en sorts pedaler som ska kunna registrera kraften i Mogensens tramptag. Både pulsmätaren och pedalerna är framtagna av Danish Aerospace Company (DAC) som även driver ett av den europeiska rymdmyndigheten ESA:s sju kontrollcenter som har direktkontakt med ISS.

I vanliga fall brukar astronauterna på ISS stanna där i minst några månader men Mogensen och hans resekamrater Sergei Volkov från Ryssland och Aidyn Aimbetov från Kazakstan kommer att göra en blixtvisit på rymdstationen och endast tillbringa tio dagar där innan de beger sig tillbaka till jorden.

I klippet nedan kan ni kolla i när Soyuz TMA-18M med de tre lyfte från den ryska rymdbasen Baikonur Cosmodrome i Kazakstan. Det var även den 500:e raketuppskjutningen från Baikonur Cosmodrome och de startade från Gagarin Launchpad, samma startplatta som Jurij Gagarin, världens första människa i rymden, lyfte från den 12:e april 1962.

uk.reuters.com +

Trailer för Macbeth ute nu

Film / Trailer

Nu har en ny trailer för Macbeth där Michael Fassbender spelar Macbeth.

Macbeth har premiär 25 december.

www.imdb.com +

Snubbe fångar fisk med drönare

Pryl / Drönare

Youtubern Farmer Derek Klingenberg har lagt upp en video på sin kanal där han testar att fiska med sin DJI Phantom-drönare, vilket är något han lyckas med.

youtube.com +

Motorola skickar ut inbjudningar till Moto 360-event

Pryl / Bärbarheter

Motorola har börjat skicka ut inbjudningar till ett event som går av stapeln 8 september. På inbjudan ser vi en halv Moto 360 i flådigt guld som ackompanjeras av texten "It's time", vilket hintar rätt starkt om att eventet kommer handla om Moto.

Om detta betyder att vi inte kommer få lägga vantarna på nya Moto 360 under IFA-mässan, eller om detta endast är för ett Moto 360-event i Kina vet vi för tillfället inte. Men vi hoppas på att klockmakarna visar upp klockorna redan i veckan.

pocketnow.com +

Dykare myser med säl

Video / Djur

Klipp där en dykare klappar en säl på magen vid de brittiska Scillyöarna.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen