Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.1°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
87kg
+
Bobby Green

AMD ville köpa Nvidia innan ATI

Huangs ego satte stopp för det hela

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Enligt en rapport från Forbes, som citerar före detta anställda hos AMD, så var AMD i samtal med Nvidia om uppköp innan de köpte ATI.

Långt före AMD släppte sina Fusion-APU:er och även innan företaget köpte upp ATI under 2006 så hade CPU-ingenjörer hos företaget en vision om APU-liknande produkter. De tänkte då att med framsteg inom produktionstekniker för datorchip så kunde de lägga till andra komponenter till CPUn såsom en integrerad GPU med acceptabel prestanda.

AMD saknade dock tillgång till integrerade grafikchipset och det var det som satte igång jakten på ett företag som kunde förse företaget med det de saknade. Enligt Forbes så var alltså Nvidia det första företaget som AMD samtalade med då de två hade en väldigt bra relation tack vare samarbetet med moderkortschipset.

Nvidias väldigt excentriska VD, Jen-Hsun Huang, krävde dock att få bli VD för det nya sammanslagna företaget men det lät inte så bra i Hector Ruiz öron som då var VD för AMD. Det hela slutade med att AMD köpte upp konkurrenten ATI som då inte gick alltför bra och var i behov av pengar för att sedan totalt integreras i AMD.