Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.0°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
89kg
+
Bobby Green

Lanseringsdatum för Ivy Bridge avslöjade

Slutet på april och början på juni

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Det senaste vi hörde om Ivy Bridge var att lanseringen skulle försenas med 8-10 veckor, vilket betyder att Intels nya plattform inte ska släppas förrän under juni månad, kanske i lagom till Computex 2012.

Den turkiska webbsidan DonanimHaber verkar nu ha fått tag i officiella presentationsbilder som visar specifika lanseringsdatum för de stationära varianterna av Ivy Bridge.

Bilderna tyder på att de första 10 processorerna i den tredje generationen av Intels Core-processorer ska släppas den 29:e april och då handlar det om fyra stycken Core i7 och sex stycken Core i5-varianter.

Den första vågen av processorer innehåller flaggskeppsmodellen i K-serien som kommer med olåst multiplier, Core i7-3770K. Det ser också ut som att Intel ska släppa fyra nya chipset under samma period, Z77, Z75, H77 och B75 Express.

Något senare under kvartalet, den 3:e juni, kommer Intel att släppa de två chipsets som inriktar sig mot företagssegmentet, Q77 och Q75, tillsammans med ytterligare fem Core i5-modeller.

Det står att Core i3 och Pentium-processorer ska släppas under en ”holiday”-period och om det med det menas sommaruppehållet eller julsäsongen är svårt att säga. Det ser också ut som att H61 Express kommer förbli Intels budgetchipset i Ivy Bridge och får inte någon uppgradering till 7-serien.