4M, en riktigt tjusig case mod

Foto: Love Hultén
PC / Övrigt

Konstnären Love Hultén har skapat det här fantastiska datorskalet. Det har fått namnet 4M och känns lite som den dödliga datorn HAL möter 50-tals sci-fi. Med sina reglage och det glödande "ögat" känns maskinen delvis organisk, eller ja som att den har uppsåt i alla fall. Skärmen är givetvis också modifierad för att matcha.

Kolla in resten av bilderna i Loves galleri, artifacts.

kotaku.com +

Nederländsk återförsäljare listar Dead Island Redux

Spel / Multiplattform

Den nederländska leksaksbutiken Bart Smit har slängt upp en produktsida för Dead Island Redux till PlayStation 4, Xbox One och Windows. Sidorna visar varken något omslag, släppdatum eller någon konkret information.

Då man nyligen valde att skjuta upp Dead Island 2-släppet och då Deep Silver tidigare gjort en Redux-utgåva av Metro-spelen känns det ju inte helt omöjligt att detta blir verklighet någon gång snart.

www.neogaf.com +

Bakom kameran på en porrinspelning i VR

Pryl / Pryl

Det är inte bara feta actionscener, spelupplevelser och vackra naturfilmer som spelas in i VR nu för tiden utan även porrindustrin har hoppat på det tåget.

Det är i och för sig inte så konstigt då porrbranschen oftast gått i bräschen för ny teknik både på den tiden när porr distribuerades via videokasetter men även när den senare flyttade över till nätet. I klippet ovan kan ni kolla in lite från hur det ser ut när produktionsbolaget BaDoink spelar in en film i VR där man pratar lite om vad som skiljer en sådan inspelning från en traditionell porrfilmsinspelning.

Bor du i USA så kanske klippet klassas som NSFW men här i Sverige borde det vara någorlunda lugnt om du inte arbetar på en väldigt känslig arbetsplats.

fstoppers.com +

Video visar hur datorer framställdes i äldre filmer

Video / Kul

Datorer florerar frekvent i filmer och har gjort så under en längre tid. Dock inte alltid med en speciellt realistisk framställning.

I den här filmen får vi se en del klipp från filmer som visar hur datorernas framställts i filmer från 70- 80- och 90-talet.

kotaku.com +

Nu har Gimp stöd för 16 och 32 bitars färg

Foto / Bildbehandling

Det gratis redigeringsprogrammet Gimp har fått en ny uppdatering som adderar både buggfixar och några nyheter. En av de största nyheterna är stöd för hantering av bilder i 16 och 32 bitar per kanal medan programmet även fått stöd för OpenEXR, och högre kvalitet på bildnedskalning. Även hanteringen av EXIF har förbättrats.

Utvecklarna bakom Gimp meddelar också att de i nästa uppdatering kommer att satsa på ett mer modernt interface och ett heltäckande stöd för Wacom-plattor.

www.gimp.org +

Bill Gates lanserar Breakthrough Energy Coalition

Vetenskap / Natur

Igår skrev vi lite om att Bill Gates med flera skulle dra igång världens största privata fond för förnybara energikällor och idag, i samband med öppnandet av FN:s klimatkonferens COP21 i Paris, presenterade Gates planerna på den nya fonden lite närmare.

Fonden kommer att få namnet "Breakthrough Energy Coalition" och förutom Gates själv kommer fonden att finansieras av en lång rad rika techmänniskor som till exempel Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Bezos (Amazon), Jack Ma (Alibaba) och Richard Branson (Virgin).

Gruppens idé är att utveckla och ta fram hållbara energialternativ som inte ska bidra till den globala uppvärmningen. Framför allt verkar man vara intresserad av att satsa på områden som ingen idag vågar sig in på grund av den ekonomiska osäkerheten. Breakthrough Energy Coalition kan då tänka sig att investera i sådana experimentella utvecklingsprojekt och skulle man kunna få ekonomi att gå ihop för sådan teknik framöver så tänker man sig att lämna över den fortsatta driften till andra aktörer.

via GatesNotes www.breakthroughenergycoalition.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen