Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Nvidias Huang tycker att Intel borde producera processorer åt andra

"Ingen skam att producera andras mobila ARM-processorer"

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Så till dagens sista nyhet om Nvidia och den här gången handlar det om företagets VD, Jen-Hsun Huang, som då och då kommer med riktigt absurda påstående men ibland säger han faktiskt vettiga saker också.

Det han hade på hjärtat nu senast var att han tycker att Intel borde dela med sig av sina fabriker och inte minst då tillverkningsprocesserna för att tillverka den senaste tekniken inom processorer till andra företag för att driva utvecklingen framåt.

Det gäller först och främst företag som producerar ARM-baserade processorer och Huang föreslår att Intel borde producera SoCs till företag som Apple, Qualcomm, Texas Instruments och självklart även Nvidia själva. Han säger att det inte ligger någon skam i att producera processorer åt företag som inriktar sig på den mobila marknaden.

Enligt Forbes så ska Intel ha gett ett svar på det här uttalandet från Huang där de säger att företagets produktionsdel inte är så stor men att det är en väldigt stor fördel för företaget och kommer vara under 2012-2013. Därför så tänker Intel också fokusera på att tillverka egna produkter och inte produkter åt deras konkurrenter.

Dessutom så vore det dumt av Intel att tillverka chip åt sina konkurrenter då de under det senaste halvåret och de kommande åren ska försöka slå sig in på den mobila marknaden. Det är nog säkert också den fördel som Intel talar om då de från sin egen produktion kan lära sig om andra chip på marknaden och dra nytta av det i sin egen utveckling.