XBMC 11 redo

PC / Mjukvara

Nästan exakt tre månader efter den första "public" betan så har XBMC 11 nått guld-status. Version 11 går under namnet Eden och är den första stora lanseringen på över ett år och finns nu tillgänlig för Windows, Linux, OS X och iOS, även om det kräver jailbreak för iOS-enheter.

Det finns också en fristående variant som kallas för XBMCbuntu som du kan köra från en boot-bar USB-sticka. Till skillnad från föregående versioner av den fristående versionen av operativsystemet så inkluderar XBMCbuntu en Linux skrivbordsmiljö med package manager och en Flash-kompatibel Chromium webbläsare. XBMC är fortfarande det program som startas som standard men man kommer nu alltså åt det underliggande operativsystemet.

Eden kommer med en hel del förbättringar jämfört med tidigare versioner av XBMC. Standardtemat har nu modifierats för att visa mer information på home-skärmen och addons kan nu enkelt återställas till en tidigare version genom ett knapptryck.

Fjärrkontroller ska fungera bättre i Windows och väderprognoser kommer nu från Weather Underground. VAAPI-stöd utlovar nu också förbättrad videoavkodning med stöd för AMDs GPU:er under Linux.

xbmc.org +

Apple köper AR-företaget Metaio

Mac / Övrigt

Google (Google Glass, Magic Leap), Microsoft (Hololens) och Facebook (Oculus Rift) har de senaste åren satsat allt mer på VR/AR-lösningar medan Apple har legat förhållandevis lågt på området. Det kanske det dock blir ändring på nu då TechCrunch meddelar att Apple har köpt upp augmented reality-företaget Metaio i tysthet.

Metaio har fram tills nu arbetat med att ta fram mjukvarusystem som kan hjälpa utvecklare att ta fram AR-applikationer för iPads. Man har bland annat hjälpt Ferrari (filmen ovan), IKEA och Berlin att ta fram AR-appar. Apple lämnar inga kommentarer angående köpet av Metaio men då man tidigare i år tog patent på ett VR-headset är det väl inte helt omöjligt att Metaoi kommer att hjälpa till att vidareutveckla det.

techcrunch.com +

Las Vegas-baserade PSC Motors har 1 700 hästar stark superbil på gång

Bil / Nyheter

Ett företag i Las Vegas som kallar sig för PSC Motors har en superbil på gång. Den kallas för SP-200 SIN, ser ut som på bilderna här och ska enligt uppgift ha 1 700 hästar.

Bilen har motorn i mitten, bakhjulsdrift och effekten kommer från en 9-liters V8:a som inte har någon sorts överladdning, istället får den en extra knuff av en elmotor. Till alltsammans kopplas en åttastegad dubbelkopplingslåda. Vikten på ekipaget ska ligga på 1 400 kilo och materialen man använt ska vara kolfiber och aluminium. Gänget bakom projektet säger att bilen ska klara 0-100 km/h på 2.8 sekunder och att toppfarten ska ligga på över 450 km/h.

Officiell presentation ska ske någon gång i juni.

www.carscoops.com +

Acer presenterar nya allt-i-ett-datorer

PC / Hårdvara

Som en del i sin Aspire Z-serie lanserar nu Acer två nya allt-i-ett-datorer med chassin som mäter 36 millimeter i tjocklek. Aspire ZC-700 har en skärm på 19,5 tum medan skärmen hos Aspire Z3-710 mäter 23,8 tum, båda med full HD och med teknologi för reducering av blått ljus. Datorerna har också webbkameror med stöd för full HD (1080p), inbyggda mikrofoner och inbyggda högtalare utrustade med Acers teknologi TrueHarmony och Dolby Digital Plus Home Theater. Skärmarna kan i sin tur vinklas mellan fem och 25 grader.

Datorerna kommer att finnas med tre valbara processorer: Intel Core 3, Pentium eller Celeron. De kommer att ha upp till åtta gigabyte RAM och upp till två terabyte internminne samt valbar DVD-läsare. Datorerna har också en SD-kortläsare placerad på sidan tillsammans med vanliga portar så som USB.

De nya allt-i-ett-maskinerna beräknas anlända på marknaden under tredje kvartalet i år. Dock finns det inga konkreta priser ännu.

microsoft-news.com +

Musiker använder Kinect för att göra musik

Video / Musik

Above, Below and in Between är en smått udda komposition. Musiken är framfördes nämligen med hjälp av en Kinect där mekaniska instrument styrdes genom handrörelser. Bland annat justerades volymen via vertikala handrörelser.

Kompositionen framfördes i Benaroya Hall i Seattle och ovan kan ni se en film som visar hur det hela fungerade.

microsoft-news.com +

I dag är det den 29:e maj!

Video / TV

Ett klipp från förr som uppmärksammar dagens ack så viktiga datum.

  tack Badboyrune
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen