XBMC 11 redo

PC / Mjukvara

Nästan exakt tre månader efter den första "public" betan så har XBMC 11 nått guld-status. Version 11 går under namnet Eden och är den första stora lanseringen på över ett år och finns nu tillgänlig för Windows, Linux, OS X och iOS, även om det kräver jailbreak för iOS-enheter.

Det finns också en fristående variant som kallas för XBMCbuntu som du kan köra från en boot-bar USB-sticka. Till skillnad från föregående versioner av den fristående versionen av operativsystemet så inkluderar XBMCbuntu en Linux skrivbordsmiljö med package manager och en Flash-kompatibel Chromium webbläsare. XBMC är fortfarande det program som startas som standard men man kommer nu alltså åt det underliggande operativsystemet.

Eden kommer med en hel del förbättringar jämfört med tidigare versioner av XBMC. Standardtemat har nu modifierats för att visa mer information på home-skärmen och addons kan nu enkelt återställas till en tidigare version genom ett knapptryck.

Fjärrkontroller ska fungera bättre i Windows och väderprognoser kommer nu från Weather Underground. VAAPI-stöd utlovar nu också förbättrad videoavkodning med stöd för AMDs GPU:er under Linux.

xbmc.org +

Kaka i pannan

Video / Dumheter

Här kan ni kolla in när den legendariske basketspelaren Shaquille O'Neal utför något som man kallar för "cookie challenge" i ett amerikanskt tv-program om basket.

Det snackas om att det eventuellt kommer att bli en "konkurrent" till den så kallade "ice bucket challenge" som spred sig över jorden som en löpeld tidigare i år. Vad tror ni?

youtube.com +

Dreamhack pågår för fullt

Spel / Esport

Just nu pågår Dreamhack Winter för fullt i Jönköping och här kommer en liten påminnelse om att kolla in alla sändningar. Gruppspelen pågår i flera olika spel så som StarCraft 2, League of Legends, DOTA 2, Hearthstone och Counter-Stike: Global Offensive som ni kan se under "Läs mer" (autoplay).

Hela schemat hittar ni på Dreamhacks hemsida och sändningarna körs bland annat på Twitch, Viewster och Viagame. En sammanställning hittar ni här.

  tack Stefan I www.dreamhack.se +
Läs mer...

Filma inte vertikalt

Video / Kul

Den uppmärksamme feberläsaren har antagligen märkt att vi kampanjar lite för att man inte ska hålla sin mobil vertikalt när man filmar med den och här är en film som uppmärksammar det. Vi är dock inte riktigt lika aggressiva som den här tjejen vilket jag hoppas att ni uppskattar.

  tack Fredrik R youtube.com +

Köp en OnePlus One i helgen

Android / Övrigt

Har du varit sugen på att köpa en OnePlus One men har inte lyckats få någon inbjudan för att få köpa en telefon? I så fall kommer du att gilla denna nyhet.

OnePlus går nämligen ut med att de fram tills på söndag kommer att låta vem som helst att köpa deras telefon, i alla fall så länge lagret räcker.

En vit 16GB OnePlus One kostar 300 dollar och om du vill ha en svart telefon med 64GB minne så får du ge 350 dollar.

oneplus.net +

Cirkus skickar upp hamstrar i ballonger

Foto: J / flickr
Pryl / Övrigt

En rysk cirkus som turnerar runt i landet får nu hård kritik från djurrättsorganisationer för sin behandling av hamstrar då dessa bland annat skickas upp i ballonger som dalar ner i publiken.

Enligt Daily Mail så dör många av hamstrarna av det här rätt bisarra påhittet och många barn har fått panik när det landat döda hamstrar i deras knä. Vidare hävdas det att cirkusen stoppar ner hamstrar i flaskor som sedan kastas ut till publiken.

Nu har en djurättsorganisation startat ett upprop mot cirkusen som än så länge fått över 34.000 underskrifter.

www.dailymail.co.uk +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen