Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.2°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Superdator med Knight's Corner ska bli klar tidigt nästa år

Stampede blir första superdatorn med Intels KC

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Knight's Corner är en lösning som Intel har arbetat på efter att de gav upp projektet Larrabee som konsumentprodukt. KC riktar sig nu istället mot superdatorer och innehåller mer än 50 processorkärnor tillverkade med en 22 nm-process, vilka tillsammans ska ge omkring 1 TFlop beräkningskraft i dubbel precision.

Enligt en talesman från Intel så ska den första superdatorn baserade på Knight's Corner redan ha påbörjat konstruktion och ska bli klar någon gång tidigt under nästa år.

Den nya superdatorn kommer kallas för Stampede och ska bestå av flera tusen servrar där var och en sitter på dubbla åttakärniga Sandy Bridge-EP proecssorer med 32 GB internminne. Det nämns dock inte hur många Knight's Corner som varje server kommer att ha men hela superdatorn kommer ha 128 Kepler-baserade Nvidia Quadro-grafikkort för "remote visualization".

Stampede kommer också innehåller en bunt servrar med 1 TB delat minne dedikerat till att analysera stora data set. Det kommer också att finnas ett högpresterande subsystem för hårddiskar.

Intel har ännu inte släppt någon information om när Knight's Corner kommer finnas tillgänglig på marknaden. KC ska i alla fall säljas som dedikerade PCI Express-kort och ska konkurrera med GPGPU-lösningar från både AMD och Nvidia.