Intels Ivy Bridge-chipset släppta

PC / Hårdvara

Intel släppte, precis som väntat, de nya chipseten till Ivy Bridge-plattformen under påskhelgen. De lanserade också som den tidigare informationen sade under förra veckan en hel del moderkort, men det var de inte ensamma om.

Moderkorten som nu släpps är bakåtkompatibla med den nuvarande generationen av Sandy Bridge-baserade Core-processorer och har du tänkt att göra en uppgradering i framtiden så går det lika bra att köpa ett moderkort från 7-serien.

Moderkortstillverkaren Gigabyte var en av de första som tillkännagav egna moderkort baserade på 7-seriens chipset och de inkluderar både dual UEFI BIOS och ett användargränssnitt i 3D. Skulle du dock föredra ett 2D-gränssnitt så går det att växla över till det.

ASRock har också tillkännagett moderkort och de har tillsammans med Gigabyte valt att använda LucidLogix VirtuMVP-teknologi, något som sägs drastiskt ska öka FPS genom att eliminera överflödiga renderingsprocesser. Det går också att växla mellan dedikerad och integrerad grafik, beroende på behovet av applikationerna som körs.

Utöver detta hittar vi funktioner som stöd för mSATA där en liten SSD kan kopplas in som extra cache för datorsystemet, kanske även Intels egna nylanserade 313-serie. Vissa modeller har även stöd för blåtand samt integrerad Wi-Fi.

www.bit-tech.net +

The Division-bilder från pre alpha läckta på nätet

Spel / Multiplattform

Några bilder från ett pre alpha-stadie av det kommande spelet Tom Clancy's The Division, från Massive Entertainment, har läckt på nätet. Bilderna kommer från en film som först publicerades på vg247.it som visade en del av omgivningarna. Filmen har dock sedan dess tagits bort.

Ganska direkt kom reaktioner på att spelets grafik kändes oslipad. Det gjorde att Ubisoft ganska snabbt gick ut och förtydligade att filmen och bilderna inte är representativa för den kvalitet som spelet håller idag.

"These low resolution images and video originate from a pre-alpha test currently organised by the development team to evaluate the server infrastructure in a real world setting," a Ubisoft spokesperson said.

A large portion of the game features have been removed in this build and therefore is not representative of the game's current quality. The team is focusing on providing the best experience for players, and we can't wait to show you more.

Spelet har skjutits upp en gång och förväntas nu anlända under 2015. Men det är inget som är garanterat. Det har även ryktats om att ett pre alpha-test skulle vara på gång efter att en Reddit-användare hittat en dold kod som indikerat det på spelets officiella hemsida. Men inte heller där har några fler uppgifter presenterats.

www.eurogamer.net +

AMD presenterar Liquid VR

PC / Mjukvara

AMD vill att VR ska bli bättre och mer verklighetstroget. Därför lanserar de ett utvecklings-kit med namnet Liquid VR som ska hjälpa utvecklare att lösa de nuvarande problem som finns med teknologin. Exempelvis vill de förbättra latency i VR-enheter som kör AMD och samtidigt minska problemen med rörelseillamående. Brendan Iribe, CEO för Oculus säger så här:

"Achieving presence in a virtual world continues to be one of the most important elements to delivering amazing VR. We're excited to have AMD working with us on their part of the latency equation, introducing support for new features like asynchronous timewarp and late latching, and compatibility improvements that ensure that Oculus users have a great experience on AMD hardware."

En alfaversion av Liquid VR ska ha släppts idag till registrerade utvecklare.

www.gamespot.com +

Blank Spot Project finansierat via crowdfunding

Webb / Övrigt

För några veckor sedan startade journalisten Martin Schibbye tillsammans med lite andra journalister en crowdfundingkampanj för att finansiera något man kallar för "Blank Spot Project" där man ämnar att ta fram utrikesjournalistik som ska finansieras av allmänheten.

Nu har man nått sitt första mål genom att runt 1.700 personer har samlat in en miljon kronor till Blank Spot Project och Martin Schibbye säger till DN.se:
"Det var en fantastisk känsla att vakna i morse och se att vi var nära att målet. Det är dröm som går i uppfyllelse, samtidigt som det är en hoppfull signal för journalistiken."
På frågan hur långt de insamlade pengarna kommer att räcka säger han:
"Det räcker till att bygga en sajt, samt att göra ett reportage och ett gräv fram till september. Tanken är att vi då kan gestalta vår idé på ett tydligare sätt. Och att genom medlemskapet som finansieringskälla starta en folkrörelse för utrikesjournalistik."

via DN.se www.blankspotproject.se +

BabyBuzz - smartarmband för blivande föräldrar

Pryl / Mojänger

Blöjtillverkaren Libero har utvecklat en slags smartarmband som man hoppas ska göra att männen blir mer delaktiga i kvinnors graviditet när de väntar barn.

Tanken är att de blivande föräldrarna har varsin BabyBuzz på armen och när barnet sparkar i den blivande mammans mage kan hon trycka på BabyBuzzen och då börjar den blivande pappans BabyBuzz vibrera.

Libero betatestar just nu BabyBuzz och planerar att lansera den på marknaden i slutet av året. Exakt hur BabyBuzz fungerar framgår inte men jag antar att det smidigaste vore om den var kopplad till en mobiltelefon på något sätt för annars skulle den kräva ett mobilabonnemang. Vad en BabyBuzz kommer att kosta framgår för tillfället inte heller.

Ovan hittas en demonstrationsfilm av BabyBuzz.

via Resume www.libero.se +

Massor med indiespel på gång till Xbox One

Spel / Microsoft

Games Developer Conference pågår för fullt och förra året visade Microsoft upp de första indiespelen som skulle anlända till Xbox One via deras Indiesatsning ID@Xbox. Under året har sedan ett par dussin titlar skeppats och fler är på väg. Under mässan har över 30 utvecklare visat upp sina spel och enligt Microsoft är det över 1000 spelstudior runt om i världen som just nu utvecklar spel med hjälp av de utvecklings-kit som finns för ID@Xbox.

Tjugotre av spelen har fått bekräftad release för konsolen och hela listan kan ni se efter hoppet. Bland annat hittar vi där svenska Goat Simulator.

microsoft-news.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen