IDF Intel visar upp "Letexo"

PC / Hårdvara

IDF, Intels utvecklingsforum, i Beijing har varit i full gång under veckan och en hel del nytt har presenterats. Bland annat visade Intel upp ett koncept på en ultrabook som mest liknar Asus Eee Pad Slider.

Prototypen har fått kodnamnet "Letexo" och är alltså en kombination av en tablet och ultrabook tack vare slider-funktionen. Det som skiljer den från Eee Pad Slider är processorn som sitter inuti, vilken givetvis kommer från Intel samt att den kör operativsystmet Windows 8.

I ihopfällbart läge så fungerar Letexo som en vanlig tablet mer multitouch skärm och tack vare detta kan du dra full nytta av det nya Metro-gränssnittet. När man sedan drar upp skärmen så dyker ett tangentbord upp tillsammans med en musplatta och fungerar då precis som vilken annan bärbar dator som helst.

Jag tycker det ser ut som ett intressant koncept i alla fall och känns vara en påbyggnad av något som startades med Dells Inspiron Duo. Vi kan se Letexo i videon här ovan i en väldigt kort presentation 1:10 och direkt efter kan vi se ett annat koncept samt en kort glimt av Lenovos Yoga.

ultrabooknews.com +

Boxer gör om sina abonnemang

Film / Nyhet

Digitaltv-leverantören Boxer meddelar idag via ett pressmeddelande att man gör om sitt erbjudande till sina kunder.

Det innebär i korthet tre förändringar som betyder att man nu kommer att kunna ansluta upp till fyra extra enheter, till exempel mobiler och surfplattor, utöver den vanliga tv-apparaten till sitt Boxer-abonnemang, att nya kunder slipper startavgiften på 695 kronor samt att man slopar bindningstiden på abonnemangen för de kunder som önskar det.

Boxers förändringar börjar gälla i morgon, den 1:a september.

www.mynewsdesk.com +

Uppdaterat Guild Wars 2 blir helt free-to-play

Spel / PC

UPPDATERING:
Under helgen så bekräftade ArenaNet själva att delar av spelet nu är helt gratis att spela. Man bekräftade även att spelet äntligen kommer få Raids vilket ju har varit efterlängtat av många Guild Wars 2-fans. Upp till tio spelare kan köra dessa och som vanligt med raids så krävs det samarbete för att man skall lyckas.

Förutom detta så visade studion även upp sin expansion för spelet som heter Heart of Thorns och släpps den 23 oktober.

---------------------

Enligt en tweet från den amerikanska spelsidan IGN så kommer Guild Wars 2 bli helt gratis att spela och få raids. Denna tweet skulle nog inte gått ut ännu (och togs även snabbt bort) då detta sannolikt är något som kommer avslöjas under morgondagens Guild Wars 2-panel på PAX Prime-mässan. Man lyckades även slänga upp en trailer och den kan man hitta speglad här.

Det verkar dock som folk som inte betalar för sig kommer ha begränsad tillgång till spelet. Till exempel kommer man inte kunna ta sig högre än nivå 15 och inte ha tillgång till Team Arenas eller WvW-kartorna.

Guild Wars-spelen har aldrig haft någon månadskostnad men man har vart tvungen att köpa själva spelet.

dulfy.net +

Samsung berättar vilka enheter som kommer få Android 6.0

Samsung Galaxy Note 5 kommer uppdateras till Android 6.0.
Mobil / Samsung

I höstnkommer Golgle släppa sin senaste version av operativsystemet Android, vilket är 6.0 Marshmallow. Som vanligt kommer Googles egna Nexus-enheter få operativsystemet först, men nu har Samsung i alla fall berättat vilka av deras enheter som till en början kommer uppdateras till 6.0.

Listan har ni här:
• Galaxy Note 5
• Galaxy S6 Edge+
• Galaxy S6 Edge
• Galaxy S6
• Galaxy S6 Duos
• Galaxy Note 4
• Galaxy Note 4 Duos
• Galaxy Tab A
• Galaxy Alpha

Som ni ser är det endast nyare enheter som kommer uppdateras till 6.0, vilket är lite tråkigt. Så om du sitter på en Galaxy S5 så kommer du inte få smaka på Marshmallows lika snabbt som Galaxy S6-användare.

Något som är värt att tillägga är att denna lista verkar vara rätt preliminär och kommer troligtvis ändras ju närmare Android 6.0-releasen vi kommer. Men nu vet vi i alla fall att Samsungs nyare flaggskepps-enheter kommer att uppdateras till Android 6.0 i alla fall. Sedan kommer Android 6.0 inte släppas till Samsung-enheterna samtidigt som operativsystemet släpps, utan som vanligt kommer Samsung-användare få vänta en månad eller två.

via Slash Gear www.youmobile.org +

Kina vill bygga järnvägar i Sverige

Samhälle / Allmänt

SVT uppger att de har fått ta del av en hemlig offert från det kinesiska företaget China Railways där de erbjuder sig att bygga höghastighetsjärnvägar i Sverige 25 miljarder billigare än vad Trafikverket beräknat för det kommande höghastighetsnätet av järnvägar i Sverige.

Enligt offerten ska det även gå dubbelt så snabbt att bygga dessa nya järnvägar än vad Trafikverket har kalkylerat med och detta beror på att China Railways vill bygga upp stora delar av järnvägen ovan mark, något som gör att man slipper kostsamt markarbete. Karin Svensson-Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott, säger:
"De påstår ju att de kan bygga hela det svenska höghastighetsnätet på bara fem år och det är väldigt intressant för oss. Vi får ju granska deras påståenden, men vi ser ju att de själva bygger sina egna järnvägar i sitt eget land och i andra länder med hög hastighet."
Trafikverket har räknat med att de nya höghastighetsjärnvägarna, som kommer att gå mellan Stockholm - Göteborg och Stockholm - Malmö, skulle kosta 170 miljarder kronor men med China Railways förslag skulle totalsumman, som givetvis kan komma att förändras, landa på 145 miljarder kronor.

www.svt.se +

Är detta nya Volvo S90?

Bil / Volvo

Att modellbilar har visat produktionsbilar i förväg har hänt förr, och nu verkar det vara dags för Volvo att även hamna i den kategorin. Den här modellen i skala 1:43 sägs visa hur nya S90 kommer att se ut, och visst kan det stämma då det vi ser här påminner väldigt mycket om konceptbilarna Concept Coupé och Concept Estate som vi sett tidigare.

Bilen kommer att ersätta dagens långt gångna S80 och ryktena säger att presentationen ska äga rum först i januari nästa år.

The S90 die-cast model. It will be interesting to see if this is the final taillight design. #S90

Ett foto publicerat av swedespeed (@swedespeed)


  tack till er som har tipsat! teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen