IDF Intel visar upp "Letexo"

PC / Hårdvara

IDF, Intels utvecklingsforum, i Beijing har varit i full gång under veckan och en hel del nytt har presenterats. Bland annat visade Intel upp ett koncept på en ultrabook som mest liknar Asus Eee Pad Slider.

Prototypen har fått kodnamnet "Letexo" och är alltså en kombination av en tablet och ultrabook tack vare slider-funktionen. Det som skiljer den från Eee Pad Slider är processorn som sitter inuti, vilken givetvis kommer från Intel samt att den kör operativsystmet Windows 8.

I ihopfällbart läge så fungerar Letexo som en vanlig tablet mer multitouch skärm och tack vare detta kan du dra full nytta av det nya Metro-gränssnittet. När man sedan drar upp skärmen så dyker ett tangentbord upp tillsammans med en musplatta och fungerar då precis som vilken annan bärbar dator som helst.

Jag tycker det ser ut som ett intressant koncept i alla fall och känns vara en påbyggnad av något som startades med Dells Inspiron Duo. Vi kan se Letexo i videon här ovan i en väldigt kort presentation 1:10 och direkt efter kan vi se ett annat koncept samt en kort glimt av Lenovos Yoga.

ultrabooknews.com +

GameSpot recenserar Xenoblade Chronicles X

Spel / Nintendo

På fredag släpps då äntligen Xenoblade Chronicles X till Nintendo Wii U men om spelet är något att ha eller inte försöker folket från GameSpot svara på i videorecensionen ovan.

Länkar till fler recensioner för spelet kan hittas via länken nedan.

www.neogaf.com +

Japanska forskare skapar rörbara hologram

Vetenskap / Forskning

Några japanska forskare har lyckats skapa hologram som reagerar och kan manipuleras när man rör dem. Man tror att denna teknik kan användas till allt från underhållning till medicin och att dessa hologram har möjlighet att ge folk en bättre känsla för vad de använder.

"You can't actually feel the videos or pictures, and although you can project a video, you can't interact with it by touching it. So, if we can project an image in a three dimensional form, and if you can touch it, then you can make something where you'll think that there actually is something there,"

Det är inte första gången en sådan här teknik skapas men tidigare lösningar har gett användare brännskador vilket ju inte är så användarvänligt.

www.reuters.com +

Lanseringstrailer för Just Cause 3

Spel / Multiplattform

Releasen av Just Cause 3 är verkligen nära förstående nu vilket innebär att det är dags för spelets lanseringstrailer att göra entré.

Trailern är ett resultat av en tävling som hållits där flera fans fått slåss om äran att ta fram lanseringstrailern och den film ni kan se ovan är från deltagaren CoolTwinSkittles som alltså vann med sitt bidrag Explosion Rap.

Just Cause 3 släpps i morgon till Playstation 4, Xbox One samt Microsoft Windows och i natt klockan 01.00 kommer embargot för recensionerna att släppas vilket innebär att vi lär få se fram emot flera intryck från spelet under morgondagen.

Framtiden osäker för Pepsi-luren

Mobil / Övrigt

Nyligen drogs det igång en crowdfundingkampanj för att Pepsi-luren P1 skulle bli verklighet i Kina. 3 december är sista dagen för insamlingen, och det verkar som att kineserna är rätt opepp på luren. För att enheten skulle bli verklighet så behövde 3 000 000 yuan samlas in och i skrivande stund har 1 331 449 yuan skrapats ihop. Inte ens hälften, alltså.

Så ni som sett Pepsi-luren och känt något sorts vill-ha-behov så är detta rätt tråkiga nyheter då det här troligtvis betyder att telefonen inte kommer bli verklighet.

via The Next Web z.jd.com +

Kompatibla 360-spel för Xbox One ska presenteras varje månad

Spel / Microsoft

I början av november fick vi äntligen den tämligen långa listan över Xbox 360-spel som blir spelbara på Xbox One. Men redan från början har Microsoft varit tydliga med att fler och fler spel kommer att bli kompatibla framöver och nu meddelar Phil Spencer via Twitter att nya kompatibla spel kommer att presenteras varje månad.

För tillfället fungerar 104 360-spel på Xbox One och användare kan via Xbox Ones hemsida lämna in önskemål över kompatibla titlar för framtiden. I topp bland mest önskade spel ligger Call of Duty: Black Ops II, Skyrim, Red Dead Redemption och Call of Duty: Modern Warfare 2.

attackofthefanboy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen