Wintel tar sikte på iPad

PC / Övrigt

Intel har redan förberett en ny produktlinje av Atom-baserade processorer som riktar sig mot mobila enheter med lågt strömkrav och med den samt tillsammans med Microsoft och deras kommande operativsystem, Windows 8, tänker de ta sig an Apples marknadsandelar på tablet-marknaden.

Målet för Wintel-alliansens nya strategi är att sänka iPads marknadsandelar till 50 %, en andel som på tablet-marknaden idag rapporteras ligga på omkring 70 %. Wintel beräknar att kunna nå sitt mål som tidigast någon gång under mitten på nästa år.

Detta är ett ganska ambitiöst mål från alliansen då de i dagsläget inte står för de övriga 30 % på marknaden utan måste i stort sett börja från scratch. iPads konkurrenter består i nuläget istället av diverse Android-tablets med ARM-processorer.

Det känns som att nästa år kommer bli et spännande år då vi har Windows+Intel, Google+ARM och Apples iPad. Hursomhelst så tror jag det i slutändan kommer betyda billigare produkter för oss konsumenter och det ryktas redan om att Microsoft tänker lägga sig på omkring 300 dollar för Win 8 tablets, enbart för att lägga sig lägre än iPad.

www.digitimes.com +

Nintendo gick med vinst under april-juni

Spel / Nintendo

Nintendos senaste kvartalsrapporter har väl inte varit allt för positiva, men nu verkar det vända för det japanska spelföretaget. Rapporten från årets första kvartal visar att företaget gick med 1,1 miljarder yen i vinst, vilket är rätt bra då Nintendo under samma period förra året gick med en rätt otrevlig förlust på 9,5 miljarder yen.

Analytiker hade tippat att Nintendo skulle gå med 6,5 miljarder yen i förlust, men tack vare att yen försvagats och försäljningen av Nintendos Amiibo-figurer var blev högre än väntat.

www.reuters.com +

Sin Cars visar upp produktionsfärdiga R1

Bil / Nyheter

Sin Cars visar nu upp den produktionsfärdiga versionen av modellen R1 som är godkänd för gatbruk. Under skalet kan kunder välja mellan olika V8:or från Chevrolet. Instegsversionen har en LS3-V8:a på 430 hästar, LS7 bjuder på 530 och LS9 har hela 650. Till motorerna kopplas antingen en sekventiell låda med paddlar eller en sexpetad manuell. Kraften skickas till bakhjulen och sköter man sina kort rätt kan man ta sig till 100 km/h på 3.5 sekunder. Vågar man ska toppfarten ligga på 300 km/h.

Bilen kommer att visas upp på bilmässan i Frankfurt i höst och försäljningen väntas dra igång i början på nästa år. Priserna sägs börja på 93 000 dollar.

via High Snobiety sincars.co.uk +

Trailer för 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Film / Trailer

Michael Bay jobbar för tillfället på krigsrullen 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi som är baserad på verkliga händelser och nu har den första trailern släppts. I filmen medverkar bland annat John Krasinsky som är mest känd för sin tid på The Office.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi har premiär 22 januari.

youtube.com +

Lexus Hover visas upp 5 augusti

Pryl / Mojänger

Lexus har teasat om sin svävarbräda Hover i ett par veckor och om ganska exakt en vecka, 5 augusti, kommer Hover att visas upp i sin helhet. Då får vi reda på om det bara är en gimmick, eller om Tillbaka till Framtiden lyckades spå framtiden.

youtube.com +

Nästa månads Games with Gold-erbjudande

Spel / Microsoft

Snart är det ny månad och det betyder att Xbox Gold-prenumeranter kommer kunna lägga vantarna på ett gäng nya spel utan extra kostnad. 1 augusti kommer Xbox One-användare kunna ladda ner Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes och How to Survive: Storm Warning Edition och till Xbox 360 kommer få tillgång till Metro 2033 och Metro: Last Light.

Så om du sitter på Xbox One och inte har lirat igenom Ground Zeroes ännu så kan det vara bra att göra det då Metal Gear Solid 5: Phantom Pain kommer släppas 1 september.

Spelen som försvinner från Games with Gold är Gears of War 3, Assassin's Creed 4: Black Flag och So Many Me.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen