Wintel tar sikte på iPad

PC / Övrigt

Intel har redan förberett en ny produktlinje av Atom-baserade processorer som riktar sig mot mobila enheter med lågt strömkrav och med den samt tillsammans med Microsoft och deras kommande operativsystem, Windows 8, tänker de ta sig an Apples marknadsandelar på tablet-marknaden.

Målet för Wintel-alliansens nya strategi är att sänka iPads marknadsandelar till 50 %, en andel som på tablet-marknaden idag rapporteras ligga på omkring 70 %. Wintel beräknar att kunna nå sitt mål som tidigast någon gång under mitten på nästa år.

Detta är ett ganska ambitiöst mål från alliansen då de i dagsläget inte står för de övriga 30 % på marknaden utan måste i stort sett börja från scratch. iPads konkurrenter består i nuläget istället av diverse Android-tablets med ARM-processorer.

Det känns som att nästa år kommer bli et spännande år då vi har Windows+Intel, Google+ARM och Apples iPad. Hursomhelst så tror jag det i slutändan kommer betyda billigare produkter för oss konsumenter och det ryktas redan om att Microsoft tänker lägga sig på omkring 300 dollar för Win 8 tablets, enbart för att lägga sig lägre än iPad.

www.digitimes.com +

Minecraft: Story Mode släpps i november

Spel / PC

Som bekant jobbar Telltale på spelet Minecraft: Story Mode som är ett episodbaserat äventyr från Minecraftuniversumet.

Nu har spelet också fått ett releasedatum och det är den 27 november vi kan se fram emot. Spelet släpps då till Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 och Windows PC.

Adam Savage pratar Stjärnornas krig-skjutvapen

Video / Intressant

Klipp från Mythbusters där Adam Savage försöker räkna ut farten på laserprojektilerna i Stjärnornas krig-universumet.

Are laser blasters really lasers? Adam calculates the speed of blaster bolts to find out.

digg.com +

Tadzjikistan har hittat en ny planet mellan Mars och Jupiter

Planeten "Tadzjikistan"
Vetenskap / Rymden

Tadzjikistan statliga nyhetsbyrå har meddelat att man har upptäckt en tidigare okänd planet mellan Mars och Jupiter som man har uppkallat efter sitt eget land.

Den lilla planeten Tadzjikistan ska ligga 250 miljoner kilometer från jorden och 436 miljoner kilometer från solen enligt nyhetsbyrån, med andra ord ungefär på ungefär samma avstånd som dvärgplaneten Ceres, som upptäcktes av Giuseppe Piazzi 1801, befinner sig från solen respektive jorden.

Vi kan nog med andra ord lugnt konstatera att Tadzjikistan verkar vara ännu ett land som hellre vill föra sina medborgare bakom ljuset än att faktiskt utbilda dem om hur saker och ting faktiskt ligger till.

  tack André www.eurasianet.org +

Spelutvecklare samlar in pengar till krigsdrabbade barn

Spel / Övrigt

Utvecklare bakom stortitlar som Halo 5, Alien: Isolation och Football Managers är involverade i ett nytt projekt vid namn "HELP: Real War is Not a Game" som syftar till att samla in pengar till krigsdrabbade barn.

Det hela sker i samarbete med organisationen War Child som initierat projektet för att markera tjugoårsjubileet av ett berömt hjälpmusikalbum som spelades in under 24 timmar med covers framförda av artister som Oasis, Manic Street Preachers och Paul Weller. Det albumet, tillsammans med ett par uppföljare, har dragit in över 1,5 miljoner dollar och nu är det alltså ett spels tur att göra samma sak.

Spelet kommer att släppas via Steam och andra digitala plattformar under sena delen av mars 2016.

Videon ovan är en datorspelsinspirerad reklamfilm för War Childs arbete.

www.theguardian.com +

WildStar blir free-to-play den 29 september

Spel / PC

Carbine Studios kommer erbjuda ett free-to-play-alternativ för sitt MMO-spel WildStar den 29 september. Denna förändring kommer innehålla en rad nyheter så som uppdaterade spelsystem och annat som förenklar spelandet av spelet.

Så om man varit sugen på att prova detta spel men inte velat betala för det så kan man ge det en chans den 29 september.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen