Google ska släppa 7" Android tablet nästa månad

PC / Hårdvara

Det har länge varit snack om en tablet från Google själva, både med Chrome OS och Android. Nu säger ett rykte att Google ska släppa en 7" Android tablet under nästa månad och kanske vi kommer få se den under Computex.

Det här är som sagt inte första gången vi hör om den här enheten. DigiTimes rapporterade så tidigt som i januari att Google arbetar på en 7" tablet med Android 4.0 ICS för 199 dollar som ska konkurrera mot Amazons Kindle Fire.

Då förväntade sig DigiTimes att enheten skulle lanseras någon gång under mars eller april månad men säger nu alltså att det skett en del förseningar på grund av en del justeringar och att designen samt kostnaderna inte nådde upp till förväntningarna.

Det sägs också att Google gått ihop med Asus för att tillverka den här 7"-paddan. Det känns inte så otroligt då Asus visade upp en 7"-tablet under CES i januari och sade då att den skulle kosta 249 dollar. Nvidia har dock på senare tid snackat om Tegra 3-tablets som ska kunna ligga på ett pris omkring 199 dollar så det kanske är något sådant vi kommer att få se.

www.digitimes.com +

Leva med lava

Samhälle / Allmänt

I den här filmen får vi träffa invånare från Hawaii som bor i området Pahoa. Deras vardag är något annorlunda från många andras då de bor i ett område med ett pågående vulkanutbrott. Ett utbrott som sakta men säkert kommer närmare staden.

Utbrottet har pågått i 30 år och med andra ord går det sakta. Många har redan lämnat området. Men vissa har valt att bo kvar.

youtube.com +

YouTube testar 4k-video med 60 fps

Webb / YouTube

YouTube gjorde det möjligt i höstas att ladda upp videor med 60 bilder med sekund. Inom kort kommer det vara möjligt att lägga upp ultra högupplösta videor med samma framerate.

Redan nu har det dykt upp ett par testvideor på YouTube där den nya 4k/60fps-funktionen sätts på prov.

I videon ovan kan ni se hur en sådan video ser ut. Det krävs en hel del kräm från din dator, eller telefon, för att visa 4k-video och givetvis är det lite mer krävande för din enhet att visa en 4k-video i 60 bilder per sekund.

thenextweb.com +

Fredagsdansen

Video / Övrigt

I dag är det fredag och då skall man ut och dansa.

Bonusdans nedan.

www.youtube.com +

Frossa i Alienspel

Spel / PC

Det är snart påsk. Det är vår. Det är rent av dags för sommartid. Ljusare kvällar och härliga spirande känslor. Ett perfekt tillfälle, för alla mesiga människor liksom jag, att spela igenom en massa läskiga spel.

Just nu kör Steam en SEGA-rea vilket innebär att några Alienspel är nedsatta. Aliens vs Predator Collection, Aliens Colinial Marines och Alien Isolation är alla nedsatta med 75 procent. Bra deal.

Dessutom finns flera spel från Total War-serien med på listan samt Vikings, Shogun, klassiska Valkyria Chronicles och ett par Sonic-titlar.

Vill du slå på stort kan du plocka hem SEGA Super Bundle som innehåller närmare 100 små och stora spel till ett pris av 69,99 euro. Ordinarie pris är 326,97 euro.

store.steampowered.com +

Så här blir du Batman

Video / Kul

Break har gjort en film om hur man blir Batman. Och steg ett är att vara rik, och ha en herrgård. Aj då. Men okej, det går i alla fall att anamma Batmans uppdrag - att vara en superhjälte. Tips får ni i filmen ovan.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen