Microsoft släpper Windows 8 Release Preview

PC / Mjukvara

Från början var det sagt att Microsoft skulle släppa Windows 8 Release Preview under första veckan i juni, något som också skulle sammanfalla med den stora teknikmässan Computex i Taiwan som hålls varje år. Av någon anledningen så bestämde sig Microsoft för att släppa Release Preview tidigare än vad som sagts innan och det finns redan nu tillgängligt att ladda ner.

Steven Sinofsky har lagt upp en bloggpost på utvecklingsbloggen för Windows 8 där han säger att Release Preview är den sista Preview-versionen av operativsystemet som ska släppas innan den verkliga lanseringen av Windows 8.

Det betyder att nästa version kommer bli RTM, eller Release To Manufacturing, och är den som kommer att finnas med i nya datorer någon gång senare i år. Operativsystemet kommer gå in i den fasen om omkring två månader och om inga större problem så ska det finnas ute i tid till att julsäsongen drar igång.

Själv har jag inte hunnit testa Release Preview ännu då jag tog mig upp till Taipei idag i förberedelse för Computex som drar igång på tisdag nästa vecka. Min enda förhoppning är att Metro går att stänga av i Release Preview, något som gick i Developer Preview men inte i Consumer Preview.

Vill du ladda hem och testa själv kan du följa den här länken där du hittar både 32-bitars o h 64-bitars versionerna. ISO-filerna ligger på 2,5 GB respektive 3,3 GB och glöm inte att anteckna CD-nyckeln som finns vid varje nedladdningslänk.

blogs.msdn.com +

Snubbe försöker ta selfie med Mike Tyson

Foto / Övrigt

Nyligen gick den beryktade boxningsmatchen mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao av stapeln. Men det var inte någon av dessa herrar som den här snubben i publiken blev intresserad av. Istället såg han Mike Tyson sitta på raden framför sig och tänkte att en selfie med honom skulle nog generera många likes på Instagram.

Men föga förvånande var Mike inte alls speciellt sugen på att vara med på foto, i alla fall inte utan att först bli tillfrågad.

petapixel.com +

Rykte Rockstar bannar spelare med moddar i GTA V

Spel / Multiplattform

Rockstar verkar inte gilla att spelare använder olika typer av moddar i GTA V. Och nu har de börjat stänga av spelare från onlineläget även om moddarna används i den vanliga kampanjen.

Redan när PC-versionen släpptes meddelade Rockstar att de inte skulle acceptera moddar och sa då till IGN att de inte ville riskera att något påverkar onlineupplevelsen för andra spelare.

"Our fans do some amazing things with our games, but our priority is on making sure nothing detracts from the integrity of the GTA Online experience, and working to prevent anything that can potentially have a negative impact on the overall community."

Men det verkar alltså som om även moddar i offlineläge inte klassas som okej då flera spelare rapporterat att de blivit avstängda från GTA V Online. Rockstar har ännu inte bekräftat det hela, men rådet är att för tillfället helt ta bort eventuella moddar även om de bara påverkar kampanjläget.

www.ign.com +

Barnfotografen Elena Shumilova berättar om hur hon jobbar

Foto / Fotografer

En av de barnfotografer som sedan en tid tillbaka blivit väldigt uppmärksammad är Elena Shumilova och nu har Smugmug släppt en kort film som visar en del bakom kulisserna när hon fotar. Visst, den är väldigt reklamig men det är ändå kul att få se henne när hon jobbar.

Främst använder Elena en Canon EOS 5D Mark III tillsammans med ett EF135mm f/2L USM för sina bilder. Och har du inte koll på vem hon är kan du se mer på hennes sida på 500px.com.

Via länken nedan kan ni också hitta en del av hennes tips för hur hon får sina barn att se naturliga ut på fotona och hur hon tänker kring komposition och kläder.

www.diyphotography.net +

Nikola Labs släpper magiskt mobilskal

Mobil / Tillbehör

Enligt dr Rob Lee, en av grundarna av Nikola Labs, så går drygt 97 procent av radiovågorna, som gör det möjligt för oss att ringa, skicka sms och surfa på telefonen, upp i rök. Nikola Labs har tagit fram ett mobilskal som gör att dessa vågor kommer till användning i stället för att försvinna ut i etern. Enligt Rob Lee kan skalet snappa upp de vilsna radiovågorna och konvertera dessa så att batteriet laddas.

Det hela låter lite bullshit, men om det fungerar som Lee säger så är det ju toppen. Det verkar dock inte som att telefonen kommer hålla sig i liv för alltid med skalet då krämen från radiovågorna inte är kraftfulla nog att hålla batteriet fulladdat jämt. Men enligt Nikola Labs ska skalet ge dig 30 procent mer batteritid på en iPhone. Och mer batteritid är ju alltid nice.

Vi får se när Nikola Labs släpper skalet till allmänheten. En prototyp av den visades upp under Techcrunch Disrupt och planen är att dra igång en Kickstarterinsamling om drygt en månad.

www.engadget.com +

Zeitgeist-regissör vill crowdsourca sin nästa film

Film / Nyhet

Regissören Peter Joseph försöker nu delfinansiera sin kommande film InterReflections på IndieGoGo och jag antar att många som är intresserade av konspirationsteorier kan vara sugna på att slänga in några dollar till det projektet.

Joesph är antagligen främst känd för sin film Zeitgiest [IMDb] från 2007 vilket är en pseudodokumentär som tar upp diverse konspirationsteorier och även gör gällande att världen styrs av en totalitär världsregering (New World Order [wiki]).

Chippar man in 100 dollar till InterReflections så får man en DVD med filmen när den väl är klar. Efter två dagar på IndieGoGo har kampanjen samlat ihop nästan 40.000 av de 50.000 dollar man hoppas få in.

Har ni inget för er nu eller senare så kan ni kolla in den nästan två timmar långa Zeitgeist här nedan.

  tack David www.indiegogo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen